ELIZABETH HURLEY (37) elus on praegu õnnelik aeg. Näitlejatar, filmiprodutsent ja modell, kes möödunud aastal võitles oma lapse isa Stephen Bingiga, on jälle tippvormis.

Bing on oma isadust vähemalt tunnistanud. Elizabeth aga on oma kuulsa figuuri tagasi saanud ning loodab jätkata koostööd Estee Lauderiga. Tema suurim rõõm on aga kohe viiekuuseks saav poeg Damian Charles, kelle saabumine on pannud teda elule teise pilguga vaatama. Damian Charlesil pole küll õiget isa, aga see-eest on tal ristiisa — Elizabethi endine elukaaslane Hugh Grant. Lapse kasvatamisega Elizabeth igatahes hätta ei jää.

Elizabeth, kuidas on emakssaamine sinu elu muutnud?
See on muutnud mu elu viimset kui aspekti. Nüüd ei taha ma muud, kui koju minna ja Damianiga mängida. Mul on nii hea meel, et ta mu ellu tuli. See tõesti aitab meelde tuletada, mis on elus tähtis ja mille üle tuleb rõõmu tunda. Ja kui näed, kui paljude teiste inimeste ellu ta rõõmu toob, siis see teeb lausa heameelt. Mul polnud aimugi, et see võib nii tore olla. See on täpselt nii, nagu kõik rääkisid. Varem ma ei tundnud beebisid eriti. Aga ma armastan teda. See on taevalik!

Mõni ütleb, et oleks endale juba ammu lapse hankinud, kui ta oleks teadnud, kui tore see on. Kas ka sina tunned nii?
Jah, igatahes. Kindlasti. Praegu ma tahaksin, et mul oleks kuus last. See on uskumatu, aga tõsi.

Kuidas Damian arenenud on?
Ta oskab ennast ümber pöörata — see on tema uus trikk. Ja korraga olen ma hakanud asju läbi tema silmade nägema. Lausa hämmastav, kui täpselt nad kenad ja naljakad inimesed ära tunnevad. See kõlab küll tobedalt, aga praegu on tema lemmiktegevus tuules lendlevate lehtede vaatlemine. Ja ma leian ennast tema kõrval lamamas ja samu asju vaatamas. Ise mõtlen, et kummaline küll, aga ka mulle meeldib see. Ma olen nagu vana hipi, pikali maas ja lendlevad lehed silme ees. Tegelikult on see väga rahustav tegevus. Ma arvan, et olen ise paremaks muutunud.

Mis aitas sul need rasked ajad üle elada?
Raske oli tõesti, aga ma pidasin meeles, et sellest kõigest sünnib lõpuks midagi head. Kui olin rase ja kandsin seda tohutut raskust, haletsedes ennast ja oma paistes jalgu, hoidsin kotis ultrahelipilti. See oli nii südantsoojendavalt armas.
Või näiteks siis, kui enesehaletsus tuli peale ja korraga andis keegi mulle jalaga vopsu vastu vahelihast. Siis saad aru, et elus on peale sinu häda ja õnnetuse muudki. Ja nüüd olen iga sekund nii õnnelik, sest Damian on sulaselge rõõm. Ja ta teab. Ta on kõige armsam asi.

Kas sul oli kerge sünnitus või veetsid vaeveldes tunde?
Oh jumal, te ei taha seda teada! Neid üksikasju ei pea ma kellegagi jagama. Olin oma õe sünnituse juures, kui tal paar aastat tagasi tütar sündis. Olin tema sünnituspartner ja tean sellest kõike. Ja ma mäletan, et kooliajal oli üks telefilm, milles näidati igasugu elulisi asju. Meile näidati seda liiga noorelt, kui olime umbes viie- või kuueaastased, ma ei ole seda kunagi unustanud. Ma mäletan iga kaadrit sellest filmist. See oli üsna sedamoodi, nagu seal filmis.

Mis Hugh Grant asjast arvab?
Ta on öelnud, et tema meelest on imikud tüütud olendid. Kas Damian on tema suhtumist muutnud?
Ta on Damiani hästi palju vaatamas käinud, sest ta elab meist kõigest paar maja eemal. Mulle on see suur au, et temast sai Damiani ristiisa. Ta saab lapsega üsna hästi hakkama. Ta on nagu mina, ei tea beebidest suurt midagi. Hugh pole tegelikult kunagi lapsi tundnud. Aga jah, eks ta nunnutab Damiani väheke ja kõditab teda. Ta on suurepärane. Ja armas.

Naised terves maailmas vihkavad ja kadestavad sind, et sa oma figuuri nii kiiresti korda said. Kuidas see sul õnnestus?
Tänan väga! Ma olen kaheksateist nädalat ranget dieeti pidanud.

Kas sa teed ka trenni?
Teen jah. Kõik mu elus on muutunud. Ma pole kunagi eriti trenni teinud — tegelikult pole ma aastaid midagi teinud. Aga pärast sünnitust olin sunnitud end käsile võtma. Ja ma olen rämpstoidust täielikult loobunud. Välja arvatud, tuleb tunnistada, üks pakk kummikomme, mille ma just avasin ja tervenisti ära sõin. Need olid head.

Sul tuli just välja uus film Servicing Sara («Teenides Sarat»). Üks selle filmi põhiteemasid on kättemaks. Mis tundeid see sinus esile kutsub?
Kas teate mis, tundub, et kui saad vanemaks, muutub veri mingis mõttes külmemaks. Aga mingis mõttes ka kuumemaks. Ma arvan, et ehk hakkab inimene vanemaks saades oma võitlusi valima. Selle asemel, et igasse lahingusse söösta, valib ta ehk need, kus tal on võidulootust.
Aga ma olen oma elus ka seda tähele pannud, et kunagi pole tark võitlusse tormata siis, kui oled vihane, ükskõik, kui ahvatlev see ka ei tunduks. Sest selliste situatsioonide eest hoolitseb elu ise. Ja see võib kõlada küll imelikult, aga ma usun, et heade inimestega juhtuvad head asjad ja halvad inimesed leiavad halva lõpu. Ma pole kunagi näinud ühtki halba inimest, kes oleks õnnelik. Nii et ma arvan, et kättemaksu nimel ei pea eriti pingutama. Seda muidugi juhul, kui see liiga ahvatlev ei tundu! 

Kuidas modellindus praegu su ellu mahub?
Mul on hetkel ainult üks modellitöö — minu armas leping Estee Lauderiga, mis pole veel lõppenud. Üsna varsti pean minema töökohustusi täitma. Mõnda aega olin oma kehakaalu pärast rivist väljas. Mul on nendega hea koostöö olnud ja ma arvan, et tulevikus tuleb reklaamitöid juurde. Ma tõesti naudin seda. Modellindus sobib mulle üsna mitmes mõttes. See on sedasorti asi, kuhu ka Damian saab kaasa tulla. Ta on juba paar korda käinud. Seal on vähemalt kaksteist uut inimest, kes teda  sülle võtavad ja kussutavad, ja talle see kohutavalt meeldib. See asi toimib praegu väga hästi.