“Elle Kull on inimene, kellel jääb igast päevast üks tund puudu,” ütles tippnäitlejanna kohta UNICEFi kolleeg Toomas Palu. “Ta on väga põhjalik ja suure vastutustundega inimene, kes saaks iga tööga hakkama — nii riigikogus kui mistahes muul ühiskondlikku mõtlemist nõudval alal.”

Elle Kulli põhjalikkust ja suurt süvenemisvõimet rõhutavad ka mitmed tema lavapartnerid. “Tema põhjalikkus üllatas mind esialgu, sest ta pööras tähelepanu sellistele asjadele, mille peale teised ei tuleks — ilmselt on see osake tema loomusest,” ütles ETAle Rein Oja — lavapartner etendusest “Igaühele oma”.

“Elle töö ei lõpe proovidega, vaid ta üritab igal etendusel edasi mõelda, mistõttu peab tema partner kõigeks valmis olema,” ütles ETAle Tõnu Oja, kes jagab Elle Kulliga lava tema juubelietendustel. “See teeb töö temaga põnevaks ja huvitavaks.”

Kolleeg Lembit Ulfsak, kellega Elle Kull mängis koos filmides “Ukuaru” ja “Karikakramäng” kahetseb, et nii fenomenaalse välimusega näitlejat viimasel ajal filmis pole kasutatud. “Sellise välimusega naisnäitlejat on väga vähestel riikidel välja panna,” ütles Ulfak ETAle. “Mulle tundub, et eesti kinos on tal jäänud väga palju tegemata, aga võib-olla saab seda veel praegu tagantjärgi keegi ära päästa.”

“Võib-olla sai talle vahepeal saatuslikuks osalemine väga paljudes Ago-Endrik Kerge lavastustes — ma olen tähele pannud, et lavastajatega abiellunud näitlejannasid kasutatakse väga harva,” ütles Ulfsak. “Võib-olla aga on tal elus muud aktsendid tekkinud ja kui see tema enda valik on, siis on see väga õige.”

Toomas Palu arvates on Elle Kull vaatamata suurele hõivatusele nii pere, teatri kui UNICEFi tööga komme iga kättevõetud töösse süüvida. “Kõige vähem on tal ilmselt aega iseenda jaoks,” ütles Toomas Palu ETAle.

Homme Draamateatris toimuv Elle Kulli heategevusetendus on kirjandustoimetaja Angela Mooste sõnul ammu välja müüdud, laupäevane etendus on mõeldud kutsutute ringile, kus osalevad kolleegid ja lähemad sõbrad-tuttavad.