"Kas praegusel ajal meie ühiskonnas, mitte ainult Eestis, vaid laiemalt, kas meie ei taju, et mingisugune suur muutus on maailmas toimumas, et me oleme millegi tunnistajaks," arutles Nüganen vestluses Joonas Hellermaga.

"Kas me 88aastal võisime mõelda, et kapitalism on oma aja ära elanud? Selllest rääkis Lenin juba millal? Tule eile meile, see tundus nii lolli jutuna toona. Aga võib olla tõesti on kapitalismi kulminatsioon juba ära olnud, aga mis asemele tuleb? Mingi järjekordne sotsiaalne revolutsioon? Ma ei kujuta ette," mõtiskles Nüganen. "Arvan, et noored tajuvad seda, ka vanemad inimesed tajuvad, me saame aru, et midagi, mis kunagi oli, see päris enam ei kehti."

Nüganen tunnistas et talle endale meeldib, kui kõik on vanamoodi. "Samas saan aru et see on kõige hullem asi üldse. Ise võid tunda end turvaliselt ja hästi, aga teistel on ju tohutult tüütu. Tuleb end sundida elukestvale õppele."

Tallinna Linnateatri hooaja avaüritus keskendus tänavu ühele eriskummalisele teatriolendile – lavastajale. Juttu aeti sel hooajal Linnateatris lavastavate teatritegijatega - Diana Leesalu, Elmo Nüganeni, Hendrik Toompere jr ja Uku Uusbergiga.