Kuuldavasti kutsub peanäitejuht Elmo Nüganen (46) Linnateatri truppi maestro Aarne Üksküla (72) poja lapsed, õde-venda Sandra (22) ja Kristjan (21) Üksküla.

Masu ja koondamiste ajal on üha uutel lavakoolilõpetajatelgi järjest raskem teatris püsitööd leida. Sellele vaatamata, et kahe aasta pärast lõpetab lavakunstikooli Elmo Nüganeni enda juhendatav 25. lend, on ta leidnud võimaluse võtta Linnateatri truppi paar näitlejat ka tänavu kevadel lõpetavast 24. lennust. Novembrist näeb seitsetteistkümmend noort näitlejat Linnateatri Hobuveskis mängitavas diplomilavastuses «Pikk pink».
Lavakooli ajaloost on teada kolm selle lõpetanud vendadepaari (Mikiverid, Kloorenid ja Ojad), aga nad ei õppinud ühel kursusel. Noored Ükskülad said aga pärast Vanalinna Hariduskolleegiumi teatriklassi lõpetamist mõlemad teatrikooli ühele kursusele sisse.
Aarne poeg Sander (46) töötab Eesti Rahvusringhäälingus tootmistehnoloogia arendusjuhina, tema abikaasa Kristel on Vanalinna Hariduskolleegiumis õppedirektor.
Aga tugev näitlejageen on Kristjanis-Sandras ka näitlejannast vanaema poolt. Koos esimese lennu lõpetanud Aarne ja Siina Üksküla (71) mängisid end ülipopulaarseks 1960ndatel Rakvere Teatris, hiljem esipaariks ka Pärnu Endlas.
Tänavu lõpetava lennu juhendaja on Draamateatri lavastaja Hendrik Toompere jr. Temagi poeg Hendrik jr jr lõpetab samal kursusel ning mängib kaasa juba Draamateatris, kus lavastava näitleja palgal on ka Sandra abikaasa Uku Uusberg (25).