Saatejuht Elo Mõttus-Leppik küsis Kenderilt, kas ta lihtsalt provotseerib oma raamatutes, mille peale kostis Kender: "Saatan valitseb maailma, mida sa nagu ootad mu raamatutest?"

Saatejuhid pärisid Kenderi raamatute kohta ka teistelt saatekülalustelt. Ingrid Peek uuris, kas Mart Sander on mõne Kenderi romaani läbi lugenud. Sander vastas: "Murdsin ennast esimestest teostest läbi, aga pärast seda pean ka ütlema, minu soov kirjandusest midagi saada on natukene teine."

Seepeale uuris Elo Mõttus-Leppik, kas stuudios külas olnud Kersti Toots on Kenderi raamatud lugenud, mille peale vastas Toots: "Kindlasti ei ole."

Lõpuks rääkis Elo, kuidas ta otsustas rasedana ühe Kenderi teose läbi lugeda. "Tead kui huvitav, mina võtsin ühe raamatu kätte, kui olin rase ja sellest hetkest läks mul süda pahaks ja oli 3 kolm kuud, ma ei saanud seda lugeda lõpuni."

Kender võlgu ei jäänud: "Ma ei tea ühtegi naist, kelle elus ma raseduse ajal nii suurt rolli mängisin, peale mu laste emade. Tegelikult mu raamatutes ei ole üldse vägivalda, kui sa hästi tähelepanelikult vaatad, seal on valged lehed ja mustad tähed ja kõik see jama on sinu peas."