Mercury ei rääkinud avalikult enda haigusest mitte kunagi, ainult vähesed lähedased teadsid tema tegelikult olukorrast. Muusik Elton John kirjutas oma 2013. aasta raamatus "Love is the Cure: On Life, Loss and the End of Aids" (Armastus on ravim: elust, kaotusest ja aidsi epideemia lõpust) Mercury surmast ja viimastest päevadest.

"Freddie ei teatanud alguses avalikult, et tal on AIDS, ta tegi seda alles päev enne surma. Kuigi laval oli ta väga suurejooneline, siis argielus oli ta äärmiselt privaatne mees. Freddie rääkis mulle oma diagnoosist veidi peale ise sellest teada saamist 1987. aastal. Ma olin muserdatud. Ma olin näinud seda, mida see haigus paljude minu sõpradega teinud oli. Ma teadsin täpselt, mida see temaga teeb. Tema teadis ka. Ta teadis, et piinarikas surm on lähedal. Aga ta oli uskumatult vapper. Ta tegi head nägu, esines Queeniga edasi, oli endiselt naljakas, helde ja südamlik inimene – nagu ta alati oli olnud.

Kui ta tervis hilistel kaheksakümnendatel ja varajastel üheksakümnendatel halvenes, oli seda väga raske kõrvalt vaadata. See murdis mu südame. Lõpuks oli ta keha kaetud Kaposi sarkoomi haavanditega. Ta oli peaaegu pime. Ta ei suutnud isegi enam püsti seista.

Freddie oleks võinud veeta oma viimased päevad ainult enda mugavuse pärast muretsedes. Aga ta ei olnud selline inimene. Ta elas oma elu teistele. Freddie suri 24. novembril, veel nädal hiljem olin ma sügavas leinas. Esimesel jõulupühal sain teada, et Freddie oli mulle teinud veel ühe viimase kingituse. Ma olin kurvalt kodus, üks sõber tuli mu uksele ja ulatas padjapüüri pakitud asja. Tegin selle lahti, seal sees oli maal ühelt minu lemmikkunstnikult Henry Scott Tuke’ilt.

Ja selle juures oli kirjake Freddielt. Aastaid varem olime me pannud üksteisele drag-queenide nimed. Ma olin Sharon ja tema oli Melina.

"Kallis Sharon, ma arvan, et sulle võiks see meeldida. Armastusega, Melina. Häid jõule," oli paberil kirjas.

Ma olin 40-aastane, kuid hakkasin lapse kombel nutma. See ilus hing oli leidnud oma viimastel nädalatel aja ja teinud mulle kingituse. See hetk oli küll kurb, kuid tema peale mõeldes tuleb mulle just see meelde, kuna see kirjeldab väga hästi Freddie isiksust."