Film, mille tegevprodutsendiks on Elton ise (kodanikunimega Reginald Kenneth Dwight), maalib üksikasjaliku pildi alkoholismist, narkomaaniast, toitumishäiretest ja seksi- ja tarbimissõltuvusest, millega Eltonil on tulnud elu jooksul rinda pista. Ühtlasi viidatakse filmis otsesõnu, et kõik eelpool mainitud probleemid said alguse isaarmastuse puudumisest ning linateosele annavad tooni stseenid, kus Stanley keeldub poega kallistamast, käratab ta peale põhjuseta, keelab klaverit harjutada ning teatab pojale koguni, et ta polevat piisavalt osav, et Kuninglikku muusikaakadeemiasse sisse pääseda. Eriliseks solvanguks peab Geoffrey aga stseeni, kus Elton pärast kuulsaks saamist isa ja poolvendi külastab ning kuigi isal näikse olevat hea meel poega üle pika aja näha, hoolib ta üksnes sellest, et saaks töökaaslaste ees eputamiseks poja autogrammi.

Elton John koos Taron Egertoni (paremal) ja Richard Maddeniga (vasakul)

Geoffrey Dwight ei suuda enda sõnul siiani uskuda, kui kalgina isa filmis kujutatud on. “Temast on maalitud õudne pilt — mees, kes oli justkui võimetu oma homoseksuaalset poega armastama. See pole aga sugugi tõsi. Isa oli alati Eltoni üle uhke ega hoolinud karvavõrdki tema seksuaalsest sättumusest. See Stanley, keda film kujutab, on tegelikkusest valgusaastate kaugusel,” kinnitab mees ning lisab juurde, et isa oli lihtsalt “oma ajastu mees”. “Tollal polnud meestel kombel üksteist muudkui kallistada ja iga päeva igal minutil oma tundeid välja näidata. Aga temas jagus armastust meie kõigi jaoks! Isal oli suur süda ja ta toetas meid võrdselt ning julgustas muusikaga tegelema. Näiteks, kuna minul ei tulnud klaverimäng välja, julgustas isa mind hoopis kitarri ja trompetit proovima. Ei kõla ju nagu inimesena, keda selles filmis kujutatud! Mina mäletan, kuidas isa naeris ja lapsi lõbustas. Ta oli isegi Eltoni sünni juures, kuigi tollal polnud see veel kombeks,” meenutab Geoffrey.

Stanley Dwight suri 1991.aastal. Tema surivoodil viibis neli poega — Geoffrey, Stanley juunior, Robert ja Simon. Eltonit kohal polnud.

Stseen filmist "Rocketman"