«Meile on antud üks elu ja mis siis ikkagi on oluline? Perekond. Kui perel on hea, on ka minul hea,» ütleb näitlejanna Inga Lunge. Ta leiab, et energia, mis kulub jõulukinkide ostmisele, võiks suunata koju hea energia loomiseks.

Inga (33) ja Toomas Lunge (51) elu Tartus Karlova linnaosas kulgeb väikese dirigendi, pisitütar Nora Anni (2) taktikepi järgi. Noodid, mis ette antakse, sobivad suurepäraselt kõikidele osapooltele – on ju väike piiga see, kes suure kärgpere liikmed lähedasteks ühendas.
«Lapsed ei anna mitte üksnes jõuludele uue tähenduse, vaid kogu elule. See on tohutu õnn, mis mulle selles elus osaks on langenud – olla osa nii mõnusast perekonnast, olla kahe vahva lapse ema,» ütleb Inga.

Inga, millised jõulukombed on sinu Viimsi lapsepõlvekodust teie Tartu koju kaasa tulnud?
Lapsepõlve tagasi vaadates pole mulle meelde jäänud pühadeks saadud kingitused, mille tegemine vanematele tihtilugu väga oluline tundub, vaid see, et kõik said mitu päeva kodus olla. Kõige mõnusam oli, et ema ei pidanud järgmisel päeval tööle minema ja me saime lihtsalt koos olla.
Ükskõik, mis aja lapsed me oleme, on lapsepõlv kõige armsam ja sel ajal toimunud sündmused kõige suuremad ja vägevamad. Lastele jäävad kõigest ju ainult head mälestused. Erilisi kombeid ma välja tuua ei oska, kuid nagu ütlesin – me olime koos. Minu jõulud möödusid minust viis aastat noorema õe Nele, ema ja vanaema seltsis. Täna ei möödu meie pühad lauluta ja laulavad kõik, mitte ainult lapsed.

Kas sa kohtusid lapsepõlves jõulude ajal ka oma poolõe Liis Haabiga?
Minu pere oli see, kellega ühe katuse all elasin. Lapsepõlves ei osanud ma mõelda, et võiksin kellegi teise seltsis pühad veeta. Liis oli Jõhvis oma õe ja emaga. Ma ei oska öelda, kas oleksin tahtnud, et me kõik koos laua taga istuksime, sest ma ei mõelnud sellele. Lapsed ei mõtle nii. Mul on neli õde ja üks vend, kellega suhtleme ja aeg-ajalt kohtume.
Toomas: Kui kõik see punt ükskord kokku saab, on tuba rahvast täis! Jõuludest rääkides võin mina öelda küll, et pühad on täitsa teise tunde saanud. Elan kõike uuesti läbi tänu Norale. Tuleb päris jõuluvana, sugulased saavad kokku.

Toomas, sa said hiljuti 51. Sul on pisike tütar ja abikaasaks Eesti kauneim näitlejanna...
Luba ma parandan – mitte Eesti kauneim näitlejanna, vaid kauneim naine üldse!