«Mina ei ole üldse kiuslik,» kinnitab Kadri Adamson. Näitleja, kes kehastab reitingute tippu kihutanud uues seriaalis «Kättemaksukontor» kiuslikku ja kättemaksuhimulist Marioni, pigem imetleb neid naisi, kes oskavad päriselus meestele koha kätte näidata.

Viis aastat telekanali TV3 endise juhi Toomas Varaga (41) kooselu nautinud Kadri Adamson (32), keda mäletatakse hästi seriaalist «Kodu keset linna», oli uueks tulemiseks nii lavale kui ka teleseriaali täielikult valmis. Kui varem oli Kadri see, kes tütar Miira (3,4) ja poeg Voldemariga (1,6) kodus toimetas, siis nüüd on sootuks vastupidi. Kadri on täiega rakkes, Toomas aga vahetas töö-stressi teksade ja tossude vastu ning on Kadri sõnul sellest vaimustuses nagu laps jõululaupäeva hommikul. Esialgu on nad majanduslangusest puutumata jäänud - kui pere säästud kokku lüüa, siis võiksid nad neljakesi paar aastat tööd tegemata ära elada. 
 
Kui kaua sa «Kättemaksukontori» rollipakkumist vaagisid?
Vaagisid hoopis need, kes sellesse rolli ka teisi näitlejannasid kaalusid. Minul jäi üle vaid õnnelik olla, et valik mulle langes.
 
Milliseid säravaid tahke nägid selles rollis näitlejana?
Juba selles, et tekkis võimalus töötada koos Marika Vaariku (Frida osatäitja - toim), režissöör Ain Prosa ja kompaniiga ning kehastada stsenarist Mihkel Ulmani tõupuhtalt kirjutatud tüüpi.
 #end#
Tunned sa ka oma elus tänu värskele rollile värskendavat hingust?
Tööd on palju. Praegu täidavadki mu päevi peamiselt «Kättemaksukontori» võttegraafik ja roll Vana Baskini Teatri etenduses «Kihluspidu». Need võtavad kaksteist tundi päevast. Rohkem projekte ma ei jõuaks küll enam teha.
Varem, kui olin lastega kodus, oli rohkem vaba aega. Nüüd olen täiega rakkes - ma olin selleks valmis, küps kodust välja tulema. Mängisin küll endiselt ka nendes etendustes kaasa, kus oli roll juba enne lastega koju jäämist, aga siin ongi vahe sees. Hoopis teine lugu on uue rolliga, mille võtsin vastu siis, kui Voldemar oli aastane, ehk siis pool aastat tagasi. Laste kõrvalt on uut rolli hoopis keerulisem teostada.
 
Kuidas põhjendati seda, et Marioni roll just sulle usaldati?
Helistas Ain Prosa ja ta pakkus tegelikult algselt hoopis Frida rolli, millega ma muidugi ka kohe nõus olin ja isegi meelitatud, et mulle juba nii küpsete ja kogenud naiste rolle pakutakse. Tegelikult on see nali.
 
On su elus enne praegust kooselu esinenud selliseid elulisi keerdkäike nagu Marionil oma ülemusega «Kättemaksukontori» esimeses osas?
(Naerab ja sülitab kolm korda üle õla.) Elu on mind õnneks hellitanud, nii et ei ole.
 
On sul tulnud nii nagu sarjas ka päris elus mõnele mehele koht kätte näidata?
Koha kätte näitamise kunsti ma ei valda, kipun ise alati lolliks jääma. Teinekord oleks ehk tõesti kasu, kui oskaks vajalikul hetkel õige sõna öelda, aga no ei oska, ja ma tõeliselt imetlen neid, kes seda valdavad.
 
Kas mõni episood tekitas sinus stsenaariumit lugedes tõrkeid - näiteks magamistoastseen esimeses osas psühhopaadiga?
Ei, ma olin ja olen stsenaariumist vaimustuses. Selle psühhopaadiga tutvumise stseeni (Marion tutvus Tambet Tuisu kehastatud naistetapjaga ööklubis ning lõpetas mehega voodis. - toim) koha peal Mihkel Ulman kirjutas - ta üldse väga vaimukalt kirjutab -, et no edasi teate isegi, kuidas kõik läheb... Et lõpetama peavad nad voodis, aga kuidas see juhtub - vaadake ise, kuidas te seda kujutate ja teete. Nii et ei, mul ei tekkinud mingeid probleeme.
 
Kuulus see stseen ka eritasu alla?
Oo ei! No eks me seal nalja tegime sel teemal, aga mulle muidugi väideti, et ega seal ei jää nagunii midagi näha, Kadri, ära üldse muretse! (Naerab.) Et me lõikame nii, et mitte midagi ei ole näha! Pärast loomulikult jäi... Aga ei olnud mõtet ka hakata tegema nii, et rinnahoidja paelad oleksid näha jäänud.
 
Kui palju sind voodistseeniks veenda tuli?
Prosa veenis. Kaks esimest tundi võtteid läks vist aia taha... Eks seal oli tükk aega jahmerdamist, ma ju hoidsin kramplikult tekiservast kinni.
Aga kolmandas osas, mis on sel neljapäeval eetris, näeb hoopis ohtralt paljaid mehi, nii et see osa oli puhas rõõm.
 
Kuidas su mees seksistseeni kommenteeris?
See ei ületanud meil koduses miljöös n-ö uudiskünnist, kuna see ei olnud meie jaoks midagi nii väga erilist. Pealegi Toomast sellised asjad ei heiduta. Ainuke, mis suudab teda endast välja viia, on jalgpall. Sõbrad muidugi norisid ta kallal.
 
See oli su esimene alastistseeni kogemus?
Nii paljalt ei ole ma olnud, jah, aga asi ei ole üldse selles. Mul eelnes Marioni rollile striptiisitari osa «Kihluspeos». Ma olin teatris oma sisemise eeltöö ühtlasi ka selleks seriaali-stseeniks ära teinud. Nii et see Vana Baskini Teatri roll aitas mul üleüldse palju tõhusamalt ka seda Marioni rolli teha, sest võtsin tüpaaži selle pealt. 
 
Kahe väikese lapse emana oled suurepärases vormis. Mida oled selleks teinud, kuidas treenid ja kui tihti?
Ma arvan, et kui teadlased paneks mitme lapse emadele pulsikella ja sammulugeja külge, siis ilmselt avastataks, et õhtuks on laste vahel edasi-tagasi joostes mitu head kilomeetrit täis tiksunud! Aga et enne töist olümpiat tippvormi saada, hakkasin kohe varsti pärast poja sündi võimlemas käima. Siinkohal soovitaksingi kõigile Pilatese trenni.
 
Toomas lahkus TV3 juhi kohalt, mistõttu oled sa peres praegu ainus tööinimene. Kuidas toime tulete?
Aeg ei tundugi eriti raske. Toomas sai TV3st korraliku «kuldse käepigistuse» ja kui pere säästud ka arvesse võtta, siis võiks ilmselt mitu head aastat palgatööd tegemata elada.
 
On Toomase tööta jäämine teie peres pingeid tekitanud?
Vastupidi. Toomas vahetas stressi teksapükste ja tossude vastu ja on õnnelik nagu laps jõululaupäeva hommikul!
 
Kavatsete te Toomasega kooselu ka ametlikult registreerida?
Seda peab ikkagi meespoole käest küsima, kas ta palub kätt... Samas, me ei ole kumbki nagu väga suured abiellujad. Kui ma esimest last ootasin, siis rasedana korraks isegi tahtsin, aga see tuhin läks üle! (Muigab.) Ma ei teinud ka muidugi mingisuguseid otseseid vihjeid. Võib-olla on see kõik veel ees, kuskil küpsemas vanuses.
 
Praegu räägitakse palju väärtushinnangute muutumisest, sealhulgas sellest, et paarisuhetes tugevnevad pereväärtused ning inimesed otsivad teineteiselt taas rohkem tuge ja lähedust. On midagi muutunud selles suhtes ka teie koosluses?
Meie peres on viimase aja suurim muutus see, et Toomas veedab võrreldes minuga lastega ebaproportsionaalselt palju rohkem aega. Sellest on muidugi tohutult abi, sest «Kättemaksukontori» võttegraafik ja Vana Baskini Teatri mänguplaan kokku on tõesti nii tihedad, et mõnikord näen lapsi ainult varahommikul ja hilisõhtul magavatena.
 
Millised ühised nõrkused teil Toomasega on?
Meile mõlemale meeldib reisida, aga kahjuks valitseb meie vahel harilikult huvide konflikt. Mulle meeldib loodus ja kõrvaltänavate kohvikud, talle jalgpall ja rockkontserdid. Veel paar aastat tagasi oli meie ühiseks nõrkuseks hommikune uni, aga lapsed on meid sellest pahest tänaseks võõrutanud.
 
Mis sind oma kaasas siiani võlub?
Rahu ja kindlustunne.
 
On sul tekkinud kunagi naiselikult riukalik mõte Toomast positiivses mõttes kiusata, nagu Marion seda «Kättemaksukontoris» meestega teeb?
Ma arvan, et naised kiusavad positiivses mõttes, nagu sa tabavalt mainid, oma mehi hommikust õhtuni. Ja vastupidi. Mina ei ole üldse kiuslik, mistõttu ei oska ma siinkohal seda momenti ka ühegi näitega vürtsitada. 
 
Kuidas on lapsed sinu ja Toomase suhet mõjutanud?
No kui enne olid eit ja taat, siis nüüd on perekond.
 
Millised on su põhimõtted, mille vastu sa suhtes ning elus üldse ei eksi - või vähemalt püüad mitte eksida?
Ära iial ütle iial. Ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks.
 
Sinu näost kiirgab sära. Oled sa avastanud mooduse, kuidas olla positiivne, tasakaalus ja õnnelik?
Ei ole, aga tean, et mõttejõud on suur. Selle abil saab nii mõndagi ära teha teel sinnapoole. Olen püüdnud mõelda positiivselt, sest kui sul on valida, kas sa hädaldad ja mõtled, et kõik on läbi ja ma enam ei suuda, siis pigem võiks siiski mõelda, et ei ole hullu midagi. Ja tegelikult ju ongi kõik hästi!
Kui sa valid positiivsema suuna, siis lähebki elu lihtsamaks, aga kui sa ainult hädaldad, läheb aina hullemaks.
 
On sul selles suhtes erinevaid eluperioode olnud?
Jaa. Siis, kui oli väikeste lastega väga raske, oligi mul valida, kas ainult hädaldada või püüda käivitada positiivne programm. Mina käivitasin selle positiivse programmi - küll läbi hädaoru, aga siiski, ja see õnnestus.  
 
Kuidas suutsid selleks endas jõudu leida? Kuidas Toomas toetas?
See on ju vana tõde, et inimene ikka ainult ise suudab ennast aidata. Ellu jäime kuidagi, kuigi väga raske oli. Kui mõelda, et kaks väikest last sündisid suhteliselt väikese vahega järjest, siis see ütleb kõik - naisteajakirjad on täis neid detaile. (Muigab.) Kes teab, see teab.
 
Kuidas sa pingeid maandad?
(Muigab.) Magades, magades ja veel kord magades. Mul on lihtsalt unevõlg nii suur, et ma tõesti magaks kogu aeg!