Majanduslanguse tõttu sel korral eriti uhkeid tualette punasele vaibale ei oodata. Staaride stilist Michael O'Conner räägib, et kleitide puhul pannakse tänavu rohkem rõhku detailidele. Tähelepanu võib köita nii ekrpunaseks võõbatud suu, pikk lõhik kui ka avara seljaosaga (dekolteega?) kleit.
"See, mis toimus Haiitil, puudutas ka Hollywoodi ja lisaks on ka majanduslangus. Me ei ole selliste sündmuste suhtes tundetud," rääkis O'Conner väljaandele TMZ.

Oscarite galal mängivad kleitide puhul olulist rolli ka värvid. Võib oletada, et viimaste aegade kurioossed sündmused viivad filmigalalt erksad toonid ja toovad asemele mustad, hallid, tumedamad rõivad.

Uud moeloojad tungivad punasele vaibale

Tänavusel Oscarite galal kandideerivad parima filmi tiitlile kümme linateost, mis on 65 aasta suurim number. See, et punasele vaibale seega ka rohkem näitlejaid astub, pole märkamatuks jäänud ka moeloojatele.

Ehkki mitmed staarid usaldavad endiselt vaid Dolce&Gabbana ja Vera Wangi loomingut, toovad mitmed noored näitlejad koos endaga galale ka uute disainerite tööd.  Selline asi pole ühele kleidiloojale aga just odav lõbu, sest sadu tuhandeid väärt uhked tualetid antakse staaridele tasuta lootuses,  et need lõpuks aasta glamuurseimale üritusele, Oscarite gala punasele vaibale jõuaksid.