"Kõik tema algatused on olnud loogilised ja õilsad "ajas tehtud otsused"! Ta on sedavõrd suuremeelne ja üllas isiksus, et ei kuula, kui teda armastavad inimesed püüavad hoiatada," räägib Männik ajakirjas Naised.

Kersti meenutab, et tegelikult avalikkus isegi ei tea, kui palju on näiteks Oliver Kruuda, Urmas Sõõrumaa ja teised tegijad oma helgeimatel aegadel vajajatele raha jaganud.

"Nii on üleval peetud loendamatuid perekondasid - otseselt ja kaudselt. Spordisaalid ja koolid, kontserdid ja etendused - kõik vähegi väärikad küsijad on neilt tuge saanud," teab Kersti.

Põhjuseks, miks me ülisuurt osa sellest ja neist, keda Kruuda on püsti pannud ja toetanud, ei tea, on mehe häbelikkus. Ta ei talu, et teda tänatakse. Südame sunnil jagab raha ja võimalusi, ent avalikku ega isiklikku tänu hästi välja ei kannata.

Miks proua Männik üldse intervjuu andis? "Avan suu üksnes siis, kui minu sõnumi paljundamine hoiatab või õpetab. Praegu hoiatan, et meil tuleb endil hakata midagi ära tegema oma rahva kaitsmiseks. Vajame vaimset sünergiat, et olla valgustatud varsti saabuvas pikas pimeduses!"