Kuulujutud naise haigusest hakkasid levima juba läinud nädalal, kuid tema lähedased eelistasid siiski olukorra kinnitamisega viivitada. Teadaanne naise haigusest ilmus lauljanna kodulehel täna, kummutamaks juba päevi kestvaid spekulatsioone, vahendab Heat.ru.

Friske viibib ravil välismaal ning vähkkasvaja on naise elukaaslase Dmitri Šapelevi kinnitusel jõudnud viimasesse, neljandasse staadiumisse ega ole opereeritav.

"Meie peret tabas raske katsumus. Žanna põeb vähki. Jätkame tema eest võitemist ega lõpeta hetkekski lootmast. Pöördume kõigi poole vaid ühe sooviga - toetada meid hea sõna ja palvega," kirjutas elukaaslane Friske kodulehel.

Ta lisas, et lähiajal soovivad Žanna lähedased hoiduda kõikvõimalikest kommentaaridest, et loodetavasti peagi juba heade uudistega naasta.

Žanna Friske lauljakarjäär algas aastal 1996, ülimenukas popbändis "Blestjaštšije". 2004. mängis ta Sergei Lukjanenko filmis "Öine vahtkond" ("Ночной дозор") ja 2006. aastal filmis "Päevane vahtkond" ("Дневной дозор"). Ta on vedanud mitmeid telesaateid, millest üks - "Puhkus Mehhikos" - ka praegu Eesti teles jookseb. Ta on andnud välja sooloalbumi ning poseerinud mitmetele glamuuriajakirjadele.

Läinud aprillis sünnitas Friske Miamis poja, kelle nimeks sai Platon.

Kaks aastat tagasi esines Friske ka Tallinnas.