Ligi 38 000 jälgijaga Liza Lind jagas pikas ja avameelses Instagrami postituses, miks ta lasi endale põimiku teha. See kõik algas mitu kuud tagasi, kui talle tehti pakkumine see soeng endale teha. Kuna Liza ei teadnud midagi põimiku ajaloost, siis ta ütles kiiresti jah.

"Mõne nädala eest, kui paljud meist "ärkasid üles" ja saime aru, et meie suurima õudusunenägu on paljude mustanahaliste jaoks reaalsus," ütles Liza.

Liza süda valutab teadmisest, et tänapäeval on veel inimesi, kes diskrimineerivad teisi nende nahavärvi tõttu. Seega, peale mustanahalaiste ajaloo ja kannatustega enda kurssi viimise, otsustas Liza õppida ka nende saavutuste kohta.

"Vabandused ja kahetsus on kindlasti vajalikud, aga me vajame võimalust edasi liikuda. Me vajame järjepidevat teed, mitte seda, mis kestab vaid siis, kui kõik postitavad Instagrami musti kaste, vaid seda, mis viib meid uude ja paremasse reaalsusesse," sõnas blogija.

Põimiku ajalugu lugedes avastas Liza, milliseid jubedusi pidid inimesed tol ajal läbi elama.

"See (tunne - toim) on normaalne, aga pole sugugi abiks. Ma tunnen, et paljud valgenahalised kõnnivad praegu justkui munakoortel, püüdes teha ja öelda midagi, mis teisi ei solva. Aga pikas perspektiivis on see jällegi üks asi, mis meie vahel loob lõhe, nt kes tohib midagi kanda," sõnas Liza.

Mitte kuidagi ei ole õigustatud kellegi kultuuri üle nalja tegemine, jätkas Liza, aga kui tegevus sünnib armastusest ja tänulikkusest, siis see ei saa iial olla vale.

"Ma olen rääkinud mitme inimesega mustanahaliste kogukonnast ja uurisin nende käest, mida nad arvavad, kui valged mehed ja naised põimikut kannavad, ja nad ütlesid kõik sama. Neid teeb õnnelikuks, et inimesed armastavad nende kultuuri. Ja see oli see hetk, kui ma taipasin, et pole tugevamat jõudu kui armastus," tõi Liza välja.

Tema sõnul on igasugune rassiline konflikt põhjustatud propagandast, mis ütleb meile, et me teineteist vihkaks, diskrimineeriks ja eristaks. Liza usub, et kui me kõik unustame vihkamise ja hakkame teineteist armastama, siis vihkamise süsteem kukub kokku ja me saavutame rahu.

"S>ee võib olla utoopia, ja ma olen valmis tunnistama, et see seda ka on, aga ma tahan oma elule siin planeedil tagasi mõeldes meenutada, et ma vähemalt püüdsin. Püüdsin peatada vihkamise tsükli," ütles Liza Lind.

"Ma tean, et ma ei mõista kunagi mustanahaliste kogukonna kannatusi, aga ma olen valmis olema liitlane, mitte ainult neile, vaid kõikidele, kes unistavad paremast, armastavast homsest," sõnas blogija lõpetuseks.