«Liialdada ei maksa millegagi, isegi mitte tervislikkusega!» hoiatab poliitik ja ärinaine REET ROOS. Reet peab ilu aluseks piisavas koguses und, sisukaid raamatuid ja looduslikke kreeme.


Reet (35) armastab reisidelt kohalikke rõivabrände soetada. Ta riidekapi parimad palad on ostetud Uus-Meremaalt, Mehhikost, Peruust ja Lõuna-Aafrikast. Roosile on meeltmööda ka Eesti moedisainerite kätetöö.
Enda üleslöömisele Reet hommikul kuigipalju aega ei kuluta, ta pigem magab veerand tundi kauem, kui veedab selle peegli ees.

Milline tüdruk oli väike Reet?
Ma olin poisilik tüdruk, põlved marraskil või juba sidemes ja uueks kukkumiseks valmis. Pikad juuksed patsis, need olid õhtuks stiilselt tokerdunud. Alati suhtlemisvalmis. Hirmus iseseisev, iseteadev. Kõige targem olin ma 17aastasena. Hiljuti sain 35 ja mu vanemad on jälle minust targemaks saanud.

Kas oled end alati kauniks pidanud?
Ma ei ole ennast kunagi kauniks pidanud, teismelisena olin enda meelest lausa inetu. Praegu pean end tubliks keskmiseks, ma ei pinguta rohkem, kui väljanägemine lubab. Pigem magan hommikul veerand tundi kauem, kui veedan selle peegli ees. Mulle tundub, et selle taga on pigem liigne enesekindlus kui ebakindlus. Ma ei pea ennast läikima lööma, vaid olen selline, nagu näha on — rahujalal oma välimusega.
#end#

Milliseid ilunippe oled emalt ja vanaemalt õppinud?
Vanaema õpetas juukseid hooldama. Ta soovitas neid jaheda vee ja leivatõmmisega pesta ning kaseleheekstraktiga loputada. Ema ütles, et meigiga magama minek on näonahale niisama hull kui magamata olla. Kreemi puhul pole oluline kogus või bränd, vaid regulaarsus selle kasutamisel. Ise õpitud ilunipp on aga lihtne — palju und. Kui oled puhanud piisavalt, on kõik muu kontrollitav.

Kuidas end vormis hoiad?
Tervislik toitumine on täna nagu mantra, mida aina korrutatakse ja see on väga õige. Vahe on aga selles, kas toda deviisi järgitakse kampaania korras või on see niisama loomulik kui hambapesu. Muidugi tuleb sportida, see on mu nõrk koht. Olen muutunud sporditüdrukust tervisekõndijaks, aga hea seegi.

Millised road kuuluvad su lemmikmenüüsse?
Õige toitumine on kehale väga tähtis. Mu jaoks on tähtis jälgida ka oma isusid, usus, et keha teab ise, mida vaja läheb, ja ta pole mind veel alt vedanud. Minu lemmiktoidud on lihtsad: kõrvitsa- krevetisupp, mungoa idud kodujuustu ja salatiga, suitsukala- või tuunikala-tomatisalat ja Caesari salat rukkolaga.
Ma ei armasta makarone ja mu meelest pole vahet, millise itaaliapärase nimega sa pastatoitu kutsud, makaron on makaron kujust sõltumata. Mulle ei meeldi valge sai. Sinna gruppi liigitan ma ka kreekerid, muhvinid ja muu sarnase koostisega toidud, mille kalorsus on suur, aga toiteväärtus mitte. Kõik ülejäänu on söödav, ka röstitud rohutirtsud.

Kes on su stiiliikoon?
Mul ei ole stiiliikoone, kuid mulle meeldib inimese, mitte ikoonina Liina Tõnisson. Ta on tugev ja samas inimlik naine. Need omadused kipuvad teineteist välistama.

Avalda kena naise iluretsept.
Piisavalt und, soe vann ja värske mahl. Kreemid peavad olema looduslikud ja raamatud sisukad. Üks mu lemmikuid on Puhta Looduse kibuvitsakreem.

Mis teeb naisest naise?
Emadus! Ma tunnen end kõigepealt isiksusena ning hästi ka tütre ja sõbra rollis. Aga naiserolli teeb täisväärtuslikuks siiski emadus.

Milliste iluprotseduuridega algab su päev?
Kui ringutamine ja pesemine siia alla käivad, siis nii algabki. Joon alati hommikul paar klaasi vett, seejärel annan kassidele süüa.

Millal hakkasid meigitooteid kasutama?
Alates keskkoolist on mul alati olnud huulepulk ja ripsmetušš käepärast.

Mida su kosmeetikakotist praegu leida võib?
Kanebo huulepulk ja Donna Karani lõhn, rohkem ei midagi.

Sul on kaunid pikad juuksed. Mis on nende saladus?
Regulaarne hooldus. Ma külastan juuksurit 2-3 korda kuus, vastavalt vajadusele.

Kui palju panustad salongihooldusesse?
Käin salongis sama kosmeetiku juures juba üle kümne aasta.

Kas eelistate tulevikus väärikalt vananeda või olla ilukirurgia abil igavesti noor?
Mul pole ilukirurgia vastu midagi. Kui sellega aga liialdatakse ning lõikus ei tee inimest ilusamaks, vaid lihtsalt siledamaks, siis tasuks pikemalt kaaluda, kas on mõtet. Enda naerukurrud mulle meeldivad ja ma olen neist iga millimeetri auga välja teeninud.

Oled alati heatujuline. Mis su õnnelikuks teeb?
Vanaema õpetas mulle, et ühtki asja ei tohi võtta iseenesestmõistetavana. Iga päev on väärtus ja iga päev, mida sa elad tervena, on juba head tuju väärt. Kui oled näinud läheda inimese aeglast ja vaevalist surma, siis mõtled enda jaoks asjad selgemaks.
Liialdada ei maksa aga millegagi, isegi mitte tervislikkusega. Ma olen peaaegu kindel, et liiga tervislikult elavad inimesed mitte ei ela kauem, vaid nende elu lihtsalt tundub pikem… Kas mõni tass on kunagi ära kulunud? Kõik lähevad katki, varem või hiljem.


REET ROOSI KOSMEETIKAKOTT:
DKNY tualettvesi Be Delicious, L'Occitane en Provence päevakreem, Biotherm Anti-Rides Line Peel Yeux silmaümbruskreem, Kanebo Sensai Advanced Recovery Concentrate, Nina Ricci tualettvesi Nina, küünelakk.


REET ROOSI TOP3 PARFÜÜMID:

I Donna Karan- «Be Delicious»
II Max Mara- «Maxmara»
III Donna Karan- «Red Delicious»