Meelelahutaja Emil Rutiku (49), kes tavaliselt väisab avalikke üritusi ikka kas üksi või koos oma tütre, seitsmeaastase Sofiaga, saabus presidendi 20. augusti vastuvõtule Kadrioru lossi roosiaeda ühes oma kaasa Mariaga!

Emil tunnistab, et kolmekesi koos nad tõesti suurt väljas ei käi, sest see on neile, Kolga inimestele, alati üks paras korraldamine. Seekord aga tasus kopereeruda! «Meile väga meeldis see üritus, kõik jäid rahule,» sõnab Emil muhelusega suunurgas.

Kuna pere tihti linna üritustele ei satu, siis seda erilisema tähendusega roosiaias käik neile oli. Tüdruk oli selleks puhuks jalga pannud tantsukingad – juhuks, kui saab tantsu keerutada. Sofiale oli iseäranis sügava mulje jätnud presidendiproua. «Tutvustasin eemalt Sofiale, et näed, see on meie president ja see on presidendiproua, mille peale Sofia vaatas tükk aega ja ütles, et tal on nii ilus kleit,» meenutab Emil.

Hiljem tutvustanud piiga end presidendipaarile: «Tervist! Mina olen Sofia Rutiku.» Emil kiidab: «Väga terav tüdruk! Läks just Kolga kooli esimesse klassi.»

Novembris oma esimest juubelit tähistavat Emilit ootab detsembris ees veel üks tähtsündmus – ta saab vanaisaks. Lisaks plaanib ta detsembris kontserti kollektiividega, kus ta on musitseerinud!

Emilil on varasemast kooselust täiskasvanud tütar, moelooja Hanna Korsar ja poeg, Londonis samuti moega tegelev poeg Karl-Artur Korsar.