Muusik, laulja ja naljamees Emil Rutiku (47) on avastanud midagi hingele, teda ennastki tõeliselt paeluva ja põneva hobi – mees meisterdab romantilistesse savipottidesse nimeküünlaid!

«Küünlaleek on terve elu mulle hingelähedane olnud,» seletab Emil. «Savinõu teen ma ise. See on väga meeldiv tunne, kui käte vahel sünnib konkreetsele inimesele mõeldes praktiline ilu.»

Mehe sõnul on küünaldes rahu ja soojust, lähedase nimi väiksel savipotil lisab aga veel meeldivat emotsiooni. Emil usub, et selline küünal leevendab igatsust, annab lootust, soojendab mälestusi ning lähendab inimesi. «Mõte pärinebki soovist teha lähedasele inimesele oma kätega midagi erilist.

Tegelikult on see idee mu peas olnud juba aastaid. Mulle on meeldinud mõelda, et inimkonna jaoks vanimad säilinud kirjutised on ka just savitahvlitel.»

Rutiku kodu lähedal on savikarjäär, sealt toobki Emil savi. Kuigi innustavat tagasisidet on palju, jääb ta ise tagasihoidlikuks. «Selle lihtsa asja juures saadakse meistriks alles väga vanas eas,» muheleb Rutiku. «Kummardus meistritele!»