Mirror kajastab, et 47aastane Eminem on praegu heas vormis ja tervislik, ent varasemalt oli teisiti. Eelmise kümnendi keskel neelas ta 90 tabletti päevas ning kaalus vahepeal üle 100 kilo (Ta on 1.73 pikk).

Tema tabletimenüüs oli 60 Valiumi (Diazepam) tabletti, mida kasutatakse
haigusseisundite raviks, millega kaasnevad sisemine pinge, erutus või ärevusseisundid. Lisaks ka 30 Vicodini tabletti. Viimase näol on tegu valuvaigistiga.

Et vältida säärases koguses tablettide tarbimisega seonduvat kõhuvalu, hakkas Eminem ohtralt sööma ja võttiski kaalus juurde. Allakäiguredelil oli märgiline hetk, kui 2007. aastal sai ta Metadoonist üledoosi ning arstide hinnangul võinuks isegi surra. Doos oli võrdeline suure koguse heroiiniga.

2008. aastal tegi Eminem Elton Johni abiga kannapöörde. Ta hülgas nii ravimid kui ka alkoholi. Nüüd kaalub ta circa 67 kilo.

Tõsi, ta on intervjuudes tunnistanud, et asendas vahepeal muud sõltuvused trennihullusega. Ta jooksis iga päev jooksulindil kümneid kilomeetreid ja sõi ülivähe. Viimastel aastatel on ta siiski ka selle kontrolli alla saanud.