Watson jagas sotsiaalmeedias postitust, milles selgitas, et armastab transsoolisi täpselt sellistena nagu nad on, vahendab Mirror.

"Ma tahan, et mu transsoolised jälgijad teaksid, et mina ja väga paljud inimesed üle maailma austavad teid ja armastavad teid täpselt sellistena nagu te olete," selgitas Watson Twitteris. Näitlejanna andis veel teada, et on teinud annetuse mitmele transsooliste õiguste ees võitlevale liikumisele.

Mõned päevad tagasi kommenteeris olukorda ka filmides peategelase rolli täitnud Daniel Radcliffe, kes rõhutas samuti, et ei ole J.K Rowlingu kommentaariga päri ning austab kõiki oma transsoolisi fänne. "Kõik, kes te tunnete, et teie mälestus raamatutest on rikutud või lõhutud, palun vabandust kõige selle pärast, mida need kommentaarid põhjustanud on. Ma loodan, et te ei kaota täielikult kõike seda, mis lugudes oluliseks osutus," kirjutas Radcliffe.

Pahandus sai alguse, kui J.K. Rowling kommenteeri sotsiaalmeedias artiklit, kus oli naisi kirjeldatud inimestena, kellel on menstruatsioon. Rowling hakkas sotsiaalmeedias iroonilisel toonil norima, et selleks on ka konkreetne sõna olemas "naised".