Suurärimees ENDEL SIFF sõlmis ligi 114 miljonit krooni maksva tehingu, mille käigus omandab ta Baltikumis seni eksklusiivse luksuslennuki Lear Jet 60.

Endel Siff (46), kel on osalusi ettevõtetes Pakterminal, Hansapank, N-Terminal Grupp, Logman Invest, Baltika ja Saku Õlletehas, tegi algust ka lennuäriga. Siff, kellega seotud firmade turuväärtuseks on Äripäev hinnanud enam kui 698 miljonit krooni, sõlmis lepingu lennukiostuks paar nädalat tagasi. Ameerikas 2000. aastal ehitatud luksuslennuk maksab ligikaudu 8 miljonit dollarit ehk ligi 114 miljonit krooni.

Lear Jet 60 suudab vahemaandumisteta sooritada kuni 4000kilomeetriseid reise, maksimumkõrgusega 13 500 meetrit ja -kiirusega kuni 820 kilomeetrit tunnis. Õhusõiduk on kohandatud seitsmele ärireisijale. Mõnusa äraolemise luksusliku aeroplaani pardal kindlustavad köök, baar, CD- ja DVD-mängijad. Lisaks kaks võimsat telerimonitori, mis annavad soovi korral detailse ülevaate lennutrajektoorist.

Kuigi tiivuline kuulub Sifi firmale Harmony Avitation, teenindab ning haldab masinat Eesti lennukompanii Avies. Kompanii tsharter-mänedzheri Eduard Litvinovi sõnul võib Lear Jet 60 lennata mis tahes punkti Euroopas, nii endiste liiduvabariikide pealinnadesse kui ka Iirimaale, Lähis-Ida riikidesse kuni Põhja-Aafrikani välja. «Lennu trajektoori määrab tellija,» täpsustab Litvinov.

Ärimees Endel Siff on öelnud, et näeb lennukit ennekõike esindusfunktsiooni täitjana ning selle sihtgrupina oma aega hindavaid ärimehi Skandinaaviast, Baltikumist ja Venemaalt.