Kõlab küll ulmelise teooriana, aga väidetavalt lennutati Hitler salaja Argentiinasse, kus tema toetajate leegion lootis luua uue natsionaalsotsialistliku impeeriumi, kirjutab DailyMail.

Endine CIA agent Bob Baer ja USA eriväe seersant Tim Kennedy, kes olid seotud Al Qaeda liidrite Osama Bin Ladeni ja Bu al-Zarqawi tabamisega, uurisid seda teooriat lähemalt.

Ajalooõpikutes seisab juba ammusest ajast, et 29. aprillil 1945 abiellus Hitler oma südamedaami, Eva Brauniga ning järgmisel päeval mürgitas naine ennast tsüaniidampulliga, mees lasi endale aga kuuli pähe. Lapanud läbi pea 14 000 salastatud dokumenti, avastasid Baer ja Kennedy, et lool võib olla ka hoopis teistsugune versioon.

Briti luurekeskusest pärineva dokumendi kohaselt lennutas Luftwaffe piloot kapten Peter Baumgart päev enne väidetavat enesetappu füüreri Berliinist minema. Mehed leidsid ka tõendeid eelnevalt avastamata punkri viiendast väljapääsust, mis viis lennuplatsi mõõtu alale.

Teine dokument paljastab, et üks kaitsemaleva ohvitser olevat Hitlerit näinud Taanis, kus too oli lõplikku sihtpunkti jõudmiseks lennukeid vahetanud.

Argentiinast leiti aga tõendeid sõjaväe stiilis elamust, kus Hitler võis pärast Lõuna-Ameerikasse saabumist viibida. Füüreril oli plaan luua seal uus impeerium. Baer ütleb, et hullumeelset teooriat kinnitab ka asjaolu, et päras II maailmasõja lõppu kogunes Argentiinasse kümneid tuhandeid natse ja dokumentide andmetel töötas üks natsi füüsik sealses tuumarajatises, et erinevaid lõhkaineid testida.

Kõige tähtsamate asitõendite, mis kinnitaks või lükkaks selle jutu ümber, ümber ringleb aga suur müsteerium — Eva ja Hitleri laibad. Ajaloolaste hinnangul on Hitlerist alles vaid tema alalõualuu, mida hoitakse Kremlis. Vene armee sõnul mässiti Hitleri ja Brauni laibad tekkide sisse, lohistati õue, asetati pommikraatrisse, valati bensiiniga üle ning süüdati.

1945. aasta mais kaevas vene kohtuekspertiis Hitleri väidetava keha üles. Kuulilasu tõttu oli osa mehe koljust puudu. Leitud lõualuu klappis Hitleri hambakaardiga. Aastal 2009 tehti aga kindlaks, et leitud kolju ei kuulunud siiski Hitlerile ning ainsaks asitõendiks jäi lõualuu.

Maailm seda küll ei teadnud, ent kurikuulus riigipea maeti Ida-Saksamaale, kus need püsisid Stalini surmani aastal 1953. KGB kaevas 70ndatel väidetava laiba üles, kremeeris selle ja puistas tuha jõkke. Baeri meelest teeks ainult alalõualuu kild selgeks, kas Hitler ikka suri aastal 1945 või mitte, kuid Venemaa pole jätkuvalt kohtuekspertiisi uuringut avaldanud