Peol sõlmis europarlamendi palgal olev Meikar nimelt ühe naisterahvaga kihlveo, et kumb suudab kiiremini ikka 100 meetri sprindidistantsi läbida. Kihlveo kaotaja pidi omakorda 100 meetrit uuesti jooksma, aga seejärel juba riieteta ehk alasti.

Mis ikka, mõeldud-tehtud. Juba pühapäeval kogunesid vahvad duellandid Brüsseli kesklinna Cinquantenaire’i pargi spordiplatsile, mis on kiviviske kaugusel Euroopa Komisjoni ning teiste EL-i institutsioonide peamajadest.

Anti start ja joosti. Meikar võitis naisterahvast.
Mis siis ikka, ei jäänud kaotanud neiul muud üle, kui end siis pesuväele võtta ja kaotatud kihlveo lubadus täita. Kuid nüüd juba Brüsseli seltskondades levivad fotod näitavad, et Meikar tahtis ka ise muidugi kordusjooksust osa võtta.

Nii heitis Sven Mikseri nõunik ka ise riided seljast ning silkas mööda europealinna kesklinna parki kaasa, kus päevasel ajal emad lastega jalutamas käivad.

Kroonika käsutuses olevad fotod näitavad, et Meikar silkas daamide kõrval puhtas aadamaülikonnas. Vahepeal, tõsi küll, kattis eurokraadi privaatsemaid kehaosi kokkusurutud riidepundar, aga mitte kogu aeg.

Meikar polnud piltide avalikustamisest kuuldes sugugi rõõmus. "Mida ma pean tegema, et neid fotosid ei avalikustataks?" küsis ta ning proovis tuua põhjuseid, miks Kroonika neid ei peaks avaldama. Samuti oli ta väga üllatunud, kuuldes, et muidu lähiringkonnas liikunud privaatsed fotod on jõudnud juba ajakirjanike kätte.