Varalahkunud ärimees ja poliitik Robert Lepikson, kes oli autorallis kolmekordne Eesti meister, hõbemedaliomanik ja Balti karika võitja, võiks oma advokaadist poja Erik Lepiksoni (30, karikapildil vasakul) üle vaid uhkust tunda. Kuigi Erik ütleb, et isa nakatas ta ennekõike fotograafiapisikuga, tegi ta koos Egon Kauriga Eesti rallisprindi meistrivõistluste sarjas Saaremaal Kaugatoma katsel mai alguses puhta vuugi – neljaveoliste klassis võitsid nad oma autol Mitsubishi Lancer EVO 8 kõik kolm vooru.

«Isa suunas mind küll fotoaparaadiga raja äärde, kuid selleks ajaks, kui ise autosse istusin, oli isa juba läinud,» meenutab Erik. «Ei saa ju alati öelda, et kui sulle küüslauguleivad meeldivad, siis seetõttu, et kellelegi esivanematest need ka maitsesid.»
Ralli on nii rajal kui selle veerel ikka ennekõike meeste pärusmaa. Abikaasa Kristin Erikule raja ääres kaasa elamas ei käi. «Abikaasat väga autosport ei huvita. Mind ka ei huvitaks vaadata, kuidas mu naine metsarajal kihutab. Ta teab, et mul on selline pisik ja täiendavat draamat pole mõtet teha.»
Erikule on rallis olnud seni kõige olulisem 2011. aasta Soome MM võit omas arvestuses. Tänavu juulis ootab teda ees Sardiinia MM-ile minek. Nael kummi, või isegi kõigisse nelja!