Kui näitlejad MIRTEL POHLA ja RASMUS KALJUJÄRV lahku läksid, sündis kaks kuuma paari: Rasmus vallutas lauljatar LENNA KUURMAA ja Mirtel kaotas südame näitleja TAMBET TUISULE.

Filmiga «Kuhu põgenevad hinged» näib olevat lõppenud rajude kidrameeste peatükk ninja-tüdruku Lenna Kuurmaa eraelus. Sest Lenna meessuhetes on avanenud teatrilehekülg.
Kui Kroonika lugejad valisid Lenna (22) eelmise aasta Eesti seksikaimaks naiseks, loodeti juba, et tüdruku südame on võitnud samal ajal seksikaimaks meheks kuulutatud Mikk Saar. Noored polnud kadedad ja tegidki rahvale pool aastat «käest kinni» näitemägu. Siis jäi Mikk fotosilma ette hoopis laulja Tanja Mihhailovaga. Ei jäänud Lennagi üksi laia ilma uitama, seltskonnapiltidel nautis vaba tüdruku käevangu üks ja teine muusik. Nüüd on ka filmis «Kuhu põgenevad hinged» eduka näitlejadebüüdiga üllatanud Lenna leidnud ühise keele ja meele näitleja Rasmus Kaljujärvega (26).
Lenna ja Rasmus veedavad aega
«Oi, ja ta on mu väga hea sõber, kuigi ma tunnen teda veel suhteliselt vähe,» rõõmustab Lenna telefonis. Rasmus ja Lenna tutvusid hiljuti Teater NO99 etenduse proovides. «Ma ei saa öelda, mis tükk see on, aga mina mängin ka seal. Esietendus on märtsis.» Teatri kodulehekülg kuulutab: William Shakespeare'i «Perikles». Eesti kuulsaima bändi solisti Lenna kutsus pärast edukat filmidebüüti oma teatrisse mängima lavastaja Tiit Ojasoo ise.
«Perikles» jutustab, kuidas hea süda, õiged valikud ja otsustav tahe toovad jumalanna sinu juurde. Lenna ütleb: «Rasmus on küll sõber, aga mitte veel päris südame.» Kuid teatriinimesed kinnitavad vandeseltslaslikult silma tehes, et noored veedavad heal meelel ka vaba aega koos.
«Me tõesti mängime etenduses koos, kuid mina olen vaba poissmees, minu südant pole veel keegi võitnud,» pareerib oma põlvkonna esinäitleja Rasmus.
 
Rasmus ja Mirtel olid kuum paar Mittu pikka aastat oli noor näitleja Rasmus lapsepõlvesõbra näitlejanna Mirtel Pohla (25) jagu. Mirtel tunnistas toona ülivõrdes: «Ma ei tea siiani, mis või kes minust oleks saanud, kui ma neljateistaastaselt poleks juhuslikult näinud sõbranna sünnipäeval Rasmus Kaljujärve ja temasse ära armunud. Lapsnäitleja Rasmus, kuulsa Vanemuise näitleja Hannes Kaljujärve poeg oli sel hetkel minu jaoks Teater.» Tunne oli siis veel ühepoolne.
«Rasmusega saime uuesti ja jäime kokku lavakunstikoolis.»
Rasmus ja Mirtel olid Pange ja Võigemasti järel teine eesti teatri noorpaar, kelle pulmi oodati. Talv tagasi rabas isegi noori lähedalt tundvaid inimesi uudis - Rasmus ja Mirtel on lahus. Kumbki siis ise lugu ei täpsustanud, kuid Mirteli tuttavad oletasid, et põhjuseks on temperamentse näitlejanna uus silmarõõm. Rasmus aga elanud lahkuminekut valusalt läbi.
 
 
Tambet ja Piret läksid lahku Mirteli uueks poiss-sõbraks arvati «Sügisballi» kaasnäitlejat, Club Tallinna tegevjuhti Karl Kermest, kelle armukest Mirtel aasta parimas filmis mängis. Need jutud vaibusid siiski juba eos.
Nüüd liigub Mirteli seltsis hoopis värskelt kursuseõest Piret Simsonist (33) lahku läinud näitleja Tambet Tuisk (31). Noormees vahetas sügisel ka teatrit, tulles Vanemuisest üle Ojasoo truppi Teater NO99.
«Ma ei soovi rääkida,» ei hakka Tuisk oma vallutustega hooplema. Piret Simson aga rääkis ühes hiljutises intervjuus, et pole lahkuminekust veel üle saanud. «Piret otsis abi vist isegi arstidelt,» ütleb üks naist lähemalt tundev kolleeg.
 
Seepi ekraanile ja eraellu
Teleseebitöö aga ei küsi näitlejate endi hingeelust. «Endised» ja «praegused» - Mirtel Pohla, Lenna Kuurmaa ja Piret Simson, mängivad päevast päeva koos seriaalis «Kodu keset linna».
Ja nagu põhjamaa tähtedele kombeks, ei loobi armukobara liikmed võtteplatsil üksteist vihaste pilkudega. Nii tunnistavad kolleegid. «Kuigi neil on võimalus erinevatel päevadel salvestada, kui ei taha kokku puutuda.» Mõnel korral, kui Mirtel ja Piret lausa ühiseid stseene mängivad, on Piret olnud keskmisest närvilisem. Mirtel Pohla armupuntra teemaga ei haakunud.
«Ma ei taha mitte millestki rääkida,» ütleb ta vaid väsinult. Lenna jälle kiidab seriaalitruppi taevani. «Meil on seal kõigil väga hea läbisaamine.» Nüüd ootab truppi ühine väljasõit Indiasse.
Võta sa kinni, kes on kaheksa aastat tagasi teatrikoolist Vanemuisesse suundunud noorte armuliikumise käivitanud mesilasema. Suur rahutus haaras Tuisu ja Simsoni kõrval veel teistki tudengipõlvest kokku jäänud paari teatrikooli 19. lennust. Janek Joost (30) jäi Vanemuisesse, viimaseid kuid teise lapse ootel Kersti Heinloo (31) kolis aga pealinna Draamateatrisse.
Déjà vu! Kui kuuekümnendate lõpus Vanemuise tegijad Jaan Tooming, Mati Unt ja Evald Hermaküla üksteiselt naisi näppasid, sündis erootilisest rahutusest kõvasti lavastusi, mis läinud ajalukku kui «eesti teatri uuendus». Jääme ootele, kas nüüdse rahutuse peale on tulemas uus, üheksas teatrilaine.