Muusik, õhtujuht ja teletäht EMIL RUTIKU sai pioneerilaagris tulise nahatäie, sest julges vanema rühma kaunitarile silma visata.

Kui Emil (43) oli poisiohtu võttis isa ta pulma kaasa. Vana Rutiku oli austatud ja väga hea pillimees, kes oli oodatud igale peole. Pulmas jõi ansambli kontrabassimängija end kohe täitsa purju ning Emil pandi teda asendama. Peale veidikest mängimist hõõrusid pillikeeled poisi näpu veriseks. Emil kurtis isale, et ei saa jätkata. Isa aga vastas, et kui ta tahab teenida, siis tuleb kannatada. Emil surus šampusekorgi sõrme otsa ja tümistaski vapralt oma esimese muusikupalga välja.

Esimene armumine

See juhtus neljandas klassis. Ma arvan, et tegelikult oli mul lihtsalt tähelepanuvajadus ja soov teada saada, kuidas asi käib. Tüdruk oli meie klassist. Ma peitsin ta mantli ära ja piiga jäi seda otsima, kui kõik teised olid ära läinud. Ma olin kangelane, kes talle appi läks ja ohh imet, leidsingi mantli üles. Tüdrukul oli hea meel ja see rõõmustas mind. Rohkem ma seda nippi ei kasutanud. Hiljem proovisin temaga lihtsalt koos kodu poole jalutada.

Esimene suudlus

Esimene suudlus, mida ma mäletan leidis aset Tartus Toomemäel. Oli kevade keskpäev, puud olid õites ja neiul oli seljas suurte kirevate õitega kleit. Kõik meid ümbritsevad lõhnad ja värvid kiskusid meelalt võbelevad huuled kokku. Mul on meeles, et me ei ehmatanudki sellest väikesest imetoredast vallatusest.

Esimene lavakogemus

Me esinesime millalgi ammu aega tagasi koolibändiga Palamuse koolis. Keegi eriti ei tantsinud ja ma tegin ettepaneku, et nüüd on kõik poisid Tootsid ja tüdrukud Teeled. Üleskutse peale täitus põrand kiiresti tantsijatega. Mulle jäi tollest korrast hea mälestus ja kusagil sisemuses tekkis soov muusikuteed jätkata.

Esimene välisreis

Laevaga Georg Ots Soome. Me olime sõber Margusega, või oli see Volts, rootsi lauas. Inimestena, kes olid kasvanud sotsialismi viljastavates tingimustes ei osanud me seal kuidagi käituda. Eks me siis piilusime ühe soomlase pealt, kes võttis endale terve krevetikausi ette, tellis mõned õlled ja püüdis meile tatti pritsides seletada, kui ilus on elu. Selline oli mu esimene mulje kapitalismist.

Esimene auto

Me oleme ikka ja jälle otsaga Soomes. Mu sõbrusk oli Soomes tööd teinud ja ta peremees küsis, kas ta ei tahaks endale autot, et viiks ta vana romu minema. Mõeldud tehtud! Mazda sportmudel aastast 196… toodi Tallinnasse, kus ma selle mõne tuhande krooniga ära ostsin. Mazda oli töökorras pill ja isegi hea tõmbega. Auto kuldne värv oli ära pleekinud, mistõttu sai ta hüüdnimeks Mädaporgand.

Esimene pummelung

Kui mu vanemad maale sõitsid, siis tekkis kodus vaakum, mille täitsid klassivennad, õuesõpsid ja plikad. Keegi oli vanemate baarikapist Laponia jõhvikalikööri pätsanud. Tegime morssi ja lisasime sellesse kärakat. Kuulasime muusikat ja umbes kell kaksteist vajusime magama. Hommikul oli kõige tähtsam riided ära triikida, sest muidu ei saanud koju minna.

Esimene suits

Ma arvan, et tegin esimese suitsu sõjaväes. See oli pabeross Zolotoje Runo, mis lõhnas veidi imelikult, aga oli kuldrandiga ja igati noobel. Enamik mind ümbritsevatest inimestest ei teinud suitsu ja mind nagu ei kiskunud seda vägitükki korda saatma.

Esimene kaklus

Me perel oli saksa lambakoer. Kui ta oli kutsikas, siis keegi hoovi poistest lõi teda jalaga. Taoline ebaõiglus viis mu õiglustunde kiiresti keemispunkti ja ma sööstsin talle kallale. Sain poisi pikali, hoidsin teda kinni ja panin lund näo peale. Pärast tuli ta ema, kes ütles, et kui asi kordub, siis lööb ta isiklikult koera maha.

Esimene keretäis

Keretäie sain pioneerilaagris. Mulle meeldis hirmsasti üks vanema rühma plika, aga loomulikult ihkasid ta tähelepanu ka vanema rühma poisid. Mu ponnistused ei jäänud neile märkamata. Nad kutsusid mu metsa, võtsid ringi ümber, andsid kolki ja ütlesid, et kui proovin veel tüdrukule silma visata, siis saan uuesti. Samal õhtul oli tüdruk koos minuga, paitas mu haavu ja need ei tundunudki nii valusad.

t