"Etiketis ei leidu mitte iga situtatsiooni tarvis reeglite paketti. Küll aga tuleb püüelda inimestevahelistes suhetes inimväärika käitumise, tunnustuse ja austuse suunas," sõnab Publikule etiketiõpetaja Inge Ojakäär.

Privaatelu osas on oluline hoida teineteist: "Presidendipaari lahutuse osas, aga ka kõikide inimeste, olenemata positsioonidest ja staatustest, privaatelu puudutavates teemades on oluline hoida üksteist, vaatamata sellele, et hetkesituatsiooni tunded ning emotsioonid haaravad tihtipeale juhtupositsiooni endale.

Emotsionaalne intelligentsus on see kui suudetakse ka kõige keerulisemates olukordades jääda väärikaks oma käitumisel nii toimuva sündmuse haripunktis kui aastaid hiljem. Pole ju vaja hakata kirjutama raamatuid kunagistest suhetest, mis tol ajal olid armastusega loodud, kuid ühel hetkel lõppesid ning siis neist teemadest endale hiljem kasu lõigata."

"Antud hetkel on presidendipaar saatnud avalikkusele ühise teadaande ning sooviavalduse, et teema privaatsust austataks. Kõrvalolijatel pole rohkem midagi kommenteerida," lisab ta.