Möödunud reedel avaldas Rein Kilk Vikerraadio "Suvekülalise" saates Tarmo Maibergile, et õpetajaks saamiseks tuleb esmalt kolm aastat õppida ja päris tänavalt tulles õpetajaks ei saa. Samas tunnistab mees, et on eelnevalt käinud koolides tunde andmas ja kogemusi jagamas. "Kui aus olla, siis olen kunagi ka seadust rikkunud ja ülikooliaegadel oma ajalooõpetajast ema koolis asendanud," teatas ta.

Nüüd plaanib Kilk aga asja seaduslikult ajada ja ütleb: "Annan Tartu Ülikooli paberid sisse augusti alguses, kui tulen Londoni olümpiamängudelt tagasi. Kõik on juba kokku lepitud."

"Muuseas käisin ma juba luurel, tutvusin õppekavadega ja käisin teaduskondades, et saada aimu, millised õppekavad olemas on ja mis mulle kõige paremini sobiks. Selle käigus selgus, et minu kunagised õigusteaduskonna paberid on arhiivis täitsa olemas ja see tegi mul südame soojaks. Sealt võtan ma nad kindlasti välja ja panen uuesti sisse tagasi," rääkis Kilk Maibergile antud intervjuus.

Tol ajal oli Kilk n-ö igavene üliõpilane ja õppis kokku 14 aastat, mille vahepeal jõudis ta ka sõjaväes käia. Kuigi mees omandas teoreetilise kursuse, siis õigusteaduskonna diplomit ta siiski ei saanud, sest ei kaitsnud juba kaante vahel olevat lõputööd põhjusel, et sel ajal sellele erialale tema tutvusringkonnas hästi ei vaadatud.

Küsides Reinult peagi algava akadeemilise karjääri kohta vastas mees Publikule: "Räägime sellest peale esimest septembrit."