Toomasega koos oldud 18 aastast nimetab Evelin esimest 16 õnnelikuks. "Pidin tegema valikuid, mis polnud mu enda omad," pihtis ta.

Eksabikaasa kohta märgib ta, et viimaseid päevi presidendiametis olev Toomas Hendrik Ilves näeb õnnelik välja. "Võib-olla vajas Toomas uutmoodi elu veel rohkem kui mina. Tal on juba uus pere, noor abikaasa ja peagi siia ilma sündiv laps. Usun, et ka Ärma perekonnakodu on õnnelik. See igatsebki oma aeda lapsi," sõnab ta ajakirja veergudel suuremeelselt, ent oma isiklike suhete osas jääb salapäraseks. "Ma pole veel valmis pühenduma kellelegi teisele. Võib-olla ei tee ma seda enam kunagi. Olen niigi õnnelik," ütleb ta.

Muuhulgas rääkis Ilves ajakirjale ka esileedietapi järgsest elust, lahates ka seda, kuidas riigipea kõrval seismine tema elu muutis ja mõjutas. "Presidendi abikaasat kaitstakse ka tavalise argielu eest. See teeb elu ebaloomulikuks. Üsna kiiresti märkad, et oled muutunud eluvõõraks. Püüdsin sellele vastu võidelda, aga see juhtus ka minuga," meenutas ta ning märkis, milline nauding oli lahutuse järel vahelduseks näitkes ise autot juhtida. "Tundsin autot juhtides, et kontrollin nii oma elu kui ka tegemisi."

Oma "uue elu" kohta sõnas Evelin Ilves: "Mõni ilmselt kujutab ette, et endisel esileedil pole mingit muret, sest ta on rikas. Kuid nii see pole," kummutas ta soomlaste ees müüdi endise presidendiproua muretust põlvest. "Mehed kõrval esindusrollis olnud abikaasale ei maksta palka. Pean nüüd, samamoodi nagu iga teine, mõtlema, kuidas arved makstud saaks."