Evelin Ilves ei mõista eestlaste hapukoorelembust: see tapab ju pikalt keedetud õrna puljongi maitse!

 (160)
Evelin Ilvese toiduakadeemina
Evelin Ilvese toiduakadeeminaFoto: Triin Maasik

Hiiumaal suvekohvikut-kauplust pidav Evelin Ilves on taaskord õppinud midagi uut — nimelt seda, kui väga üks tõeline eestlane hapukoort armastab, kirjutab endine esileedi oma Toidutare kolumnis, jutustades värvika loo sellest, kuidas ta kõnealuse tõdemuseni jõudis.

Üks mees olevat nimelt Evelini Hiiumaa Padriku kohviku suure supipoti juures seistes ja ninaga aroome uurides küsinud supi juurde hapukoort, mis tundus Evelinile hämmastav ja hoolikalt valmistatud toidu suhtes väär. “Mhmm…. mina sinna supi sisse hapukoort ei paneks, äkki tapab maitse ära — see on pikalt keedetud õrna maitsega noorlooma puljong,” proovis Evelin supitegijana osutada kallile külalisele, et äkki ta polegi õigel tee. “Tõeline eestlane paneb iga supi sisse hapukoort, siin pole küsimustki,” teatas mees Evelinile enesekindlalt ja nii ei jäänudki esileedil muud üle kui vaid kuuletuda ja edaspidiseks selliste külaliste tarbeks kappi hapukoort varuda.

“Sama lugu on salatiga — kui paljud on mulle selgeks teinud, et see, mida mujal maailmas enamasti salatiks peetakse — roheline lehtköögivili — käib tõelise eestlase salat igatahes hapukoorega ja salat kui selline on ikkagi kartulisalat,” jagab Evelin oma avastust, ent lisab, et liigub sellest hoolimata julgelt vastuvoolu ja lisab kõikidele toitudele siiski vaid rohesalatit.



Aitäh vastamast ja head loosiõnne!
Rannap Roostevaba maailm