Evelin Ilves: muidugi on mul saladus, mida pole tahtnud suure kella külge panna

 (46)
Evelin Ilves, Siim Rikker, Evelini köök Roog
Evelin Ilves, Siim Rikker, Evelini köök RoogFoto: Tiit Blaat

"Muidugi on mul saladus, mida pole tahtnud suure kella külge panna, kuna see tundub paljudele üsna ekstreemne," kirjutab Evelin Ilves oma värskes Toidutare kolumnis lihtsast nipist, kuidas ta sügisesest pimedast ajast tervena välja tuleb.

"Avastasin enda jaoks külma vee erakordse värskendava ja ka raviva toime pea kolmkümmend aastat tagasi dr Trofimova paastulaagrit väisates. Seal sain aru, et üks ja sama asi võib meie kehale ja vaimule mõjuda tervendavalt või hävitavalt," kirjutab Evelin.

"Keha kasutab esmalt ära haiged ja vigased rakud, seejärel asub lammutama rasvu ning meie aju, mida oleme harjunud pidama suureks süsivesikute tarbijaks, saab ühtäkki ilma igasuguse suhkruta, ketokehade peal ilusasti hakkama. Vaim pole iialgi olnud nii terav kui paastudes," tõdeb ta.

Loe pikemalt Toidutarest!