Üks tubli Eesti inimene, kes juba üle aasta on oma aega ja armastust Kasside Turvakodule jaganud, on lauljatar Hannah. Tema oli see, kes alustas kassidest Facebookis südamlike lugude avaldamist. Tänaseks on ilmunud veel kaks kaasautorit, kes kasside lood kirja panevad.

Hannah ütles Publikule, et kiisu Evelynist ja kõuts Toomasest valminud lugu, ei ole tema kirjutatud. Küll aga lisas ta, et antud kassid asuvad Tartus, on väga ilusad ja sõbralikud ning ootavad oma kodu.

Kas lugu on inspireeritud meie presidendipaarist? Sellele ei osanud Hannah vastata, kuna ta pole antud loo autor. Sellegipoolest avaldame vahva kassiloo, mille peategelased on Evelyn ja Toomas.

On vaikne neljapäeva pärastlõuna. Päike sillerdab veel taevas ning naeratab õrnalt. Päeva esimene pool sillutab teed õhtustele tegevustele.

Toomas läheneb Evelynile vaikselt, alguses nuusutab ning siis lausub: „Evelyn, sa oled nii kaunis ja lõhnad nagu värske lilleõis“.

Evelyn:“ Mhh?“

Toomas:“ Sa lõhnad nii värskelt nagu kevadised lilled, mis pistavad oma ninad mulla seest välja, et sirutada ennast ja tunda kevadiste päikesekiirte soojust“.

Evelyn: „Sa oled meelitaja“.

Toomas:“ See on tõsi. Ma räägin puhtast südamest“.

Evelyn: „Sa lihtsalt meelitad ja soovid minu käest midagi saada. Sa soovid kindlasti mingit teenet minu käest. Et ma sügaksin sinu selga või püüaksin sinu eest selle mänguhiire kinni, kes vedeleb juba pikemat aega üksinda nurgas ja haigutab".

Toomas: „Oh, ei. Ega ma siis vastuteenete pärast meelita. Minu meelitused on ausad. Pealegi, sina Evelyn, oled alati väärt kauneid sõnu. Sa lihtsalt oled nii võrratult kaunis, sooja südamega ja hellakene“.

Evelyn: „Ma olen igatahes väga meelitatud. Aitäh sulle!“

Evelyn sügabki eelpool mainitust hoolimata Toomase selga ning Toomas toob kuuldavale mõnusa nurrumootori hääled. Evelyn ei salga, et Toomas on senimaani olnud tema parim sõber. Parim sõber, kes kuulab alati kõik rõõmud ja mured ära ning miks mitte vahest ka mõne meelitava komplimendi ütleb.

Evelyn: „Aitäh sulle, Toomas. Aitäh!“

Toomas: „Pole tänu väärt. Iga kell. Alati ja igal ajal“.

Toomas vaatab korraks langevaid päiksekiiri ning näeb, et Evelyni nägu on pisut kurvavõitu. Siiski kaunis, kuid natuke kurb.

Toomas: „Kaunis karvakerakena lilleõiekene, miks on sul kurb meel?“.

Evelyn ohkab. Evelyn ohkab ja siis pöördub Toomase poole: „Tahaks oma kodu. Oma päris kodu. Oma päris inimesi“.

Toomas paneb oma pehme käpakese Evelyni õlale ning patsutab hellalt: „Küll sa saad oma koju. Ka mina tahaks oma koju. Unistan oma kodust ja oma inimestest. Küll me leiame oma kodu. Ma tean ja tunnen seda. Sa võid selles kindel olla!"


Toomas ja Evelyn ootavad mõlemad endale päriskodu. Kass Toomase pildid leiad SIIT ja kass Evelini pilte näed SIIT. MTÜ Kasside Turvakodu Facebooki lehe leiad SIIT.