Keskerakonna leedile EVELYN SEPALE (36) võib küll tunduda, et taksojuhtidele meeldib teda soojas autos oodata, kuid üllatuslikult on ka neid, kes rahva raha pärast muret tunnevad. Olgugi, et Sepa arved peaksid taksojuhte hoopis rõõmustama — need jäävad 10 000 krooni kanti kuus!


Ehkki see peaks olema sohvri rõõm, kui klient laseb taksomeetril seisvas autos tiksuda, on toimetuseni jõudnud signaale ka rahulolematust Tulika takso juhist, kes väidetavast Sepa ootamisest tüdinenud. Hiljuti kurtis mees järgmisele kliendile, kuidas Sepp laskvat alati pikalt enda järel oodata ja pilduvat nõnda rahva raha tuulde.
Riigikogu raamatupidamise andmetel on Sepp suhteliselt kirglik taksoga sõitja — tema kuuarved võivad vahel ületada 10 000 krooni piiri. Arvestades seda, et päevasel ajal tuleb Tulika taksoga läbitud kilomeetri eest välja laduda 9.40 krooni, saaks Sepp iga kuu linnas maha sõita ligikaudu 1000 kilomeetrit.
Riigikogu liikme kuluhüvitis on hetkel 14 000 krooni kuus, mida võib kasutada majutus- ja sidekuludest sõidukuludeni välja. Seda raha saab paigutada taksosõitu, kuid võib liisida ka endale auto ning katta veel nii kütuse, liisingu kui ka parkimisarveid. Evelyn eelistab liisimise asemel taksoteenust.
Ja mida kostab Evelyn? «Vabanda. See on lihtsalt loll jutt,» sõnab ta taksojuhi muret kommenteerides lakooniliselt.