«Words, don’t come easy…» Kolmkümmend aastat tagasi liibusid kogu maailma armunud paarid tantsupõrandal selle F. R. Davidi hiti saatel. Ilmneb, et mehel endal oli selle lauluga vägagi tõsi taga: ühtäkki prantslasena New Yorgis ei leidnud ta kuidagi õigeid sõnu, et ennast Ameerika naistele tõsiseltvõetavaks teha. Sõbrapäevajärgsel nädalalõpul astub retrolegend F. R. David (66) üles Tallinna ja Pärnu klubilavadel.

Eestisse jõuad sa esinema otse pärast valentinipäeva. Kellega seda tähtpäeva kodus Pariis tähistad?
Ahaa, kellega? Eestlastega! Meil tekkis lennukipiletite saamisega probleeme, sestap lendame juba päev varem Tallinna kohale.

Su laulu «Words» saatel on mitu põlvkonda armunuid tantsupõrandal liibunud. Millise laulu saatel sa ise noorukina esimest korda tüdrukuga tantsuplatsil armunud olid?
Kes seda esimesest enam täpselt mäletab. Uhh, raske küsimus. No üks põhilisi ilusamaid armastuslaule oli 1960ndatel Procol Harumi «A Whiter Shade of Pale». Eks ma selle järgi võisin ka mõne tüdruku tantsima võtta – ja südamepõhjas eeldada, et sellest tantsust areneb ka midagi enamat.

Millise laulu valisid omale pulmavalsiks?
(Naerab.) Oh, ma abiellusin väga hilja – alles viis aastat tagasi. Elasime naisega aastaid vabalt koos. Täiskasvanud lapsed käisid meile peale, et me lõpuks ka pulmad teeks – kaua te patuelus elate! Poeg on meil 30 ja tütar 25.
Aga oli see nüüd mõni ilus armastuslaul või rockipala, mis meile abielludes taustaks mängis…? Ei taha valetada. Tegelikult ma ei mäleta. Mind ümbritseb iga päev nii palju muusikat. Ja pealegi abiellusime väga väikselt ja vaikselt. Päevasel ajal, ilma pulmapeota. Oleme ju pidu pidanud kõik need aastad. Ja otsustasime, et sel päeval me pidu ei pea.

Lavanime F. R. David võtsid sa 20aastaselt. Mille järgi või kelle auks?
F. R. on minu päris nime initsiaalid. Ja Davidi valisin lihtsalt selle nime ilusa kõla pärast. Ei mingit muud suuremat tähendust või sügavamat tagamõtet. F. R. David – see kõlab ju muusikaliselt?!

Oled täpselt seitse päeva vanem kui kuulus briti David…
Ai jaa – David Bowie! Ja kas tema päris nimi polnud ka mitte Robert?

David Robert Jones. Olete temaga kohtunud?
Korra põgusalt tervitasime. USA linnas Milwaukee’s. Mina esinesin seal oma bändiga ühes klubis ja ka temal oli seal samas linnas samal õhtul kontsert. Meil olid fännid, kes haarasid mind kaasa David Bowie kontserdi järelpeole. Pikemalt me temaga rääkida ei jõudnud. Ilus tervitushetk, ei enamat.

Kas keegi kutsub sind veel pärisnimega Elli Robert Fitoussi, või oled ka oma lähedaste jaoks David?
Oma lähimate sõprade jaoks olen lihtsalt Rob. Kui keegi kutsub mind Davidiks, reageerin ma muidugi ka sellele nimele.