Kohus mõistis Huffmanile karistuseks 14 päeva vangistust, 30 000 USA dollari väärtuses trahv ning üldkasulik töö, vahendab Fox News.

Huffman oli osa ulatuslikust kolledžiskandaalist, kus mitmed rikkad ja kuulsad inimesed kasutasid erinevaid alatuid võtteid, et oma lapsi võimekamatesse koolidesse saada.

Huffmanile anti kohustus 25. oktoobril ise kohale ilmuda vanglasse, mille kohus talle määrab. Lisaks trellide taga istumisele on Huffmani pea kohal ka aastane tingimisi karistus ja 250 tundi üldkasulikku tööd.

"Ma leian, et see on õige otsus," teatas kohtunik Judge Indira Talwani Huffmanile. "Peale seda saad sa edasi liikuda ja oma elu taas üles ehitada. Ilma selle karistuseta küsiks inimesed ümber sinu, miks sa nii kergelt pääsesid."

Huffman vabandas istungil pisarsilmil kõigi ees, keda tema tegu puudutanud on. "Ma vabandan Teie ees, kohtunik. Ma vabandan kõigi nende õpilaste, vanemate ja koolide ees, keda minu teod mõjutasid. Ma vabandan oma tütarde ja abikaasa ees. Olen teid kõiki petnud."

"Mu mõtted lähevad pidevalt tagasi sellele 30 minutit kestnud sõidule vastuvõtukeskusesse. Mõistus ütles pidevalt, et pööra ümber."

Selgub, et ka tütred on ema käsile võtnud ning küsisid otse, miks ema neisse ei uskunud. "Mul ei olnud vastust. Ütlesin lihtsalt, et palun vabandust Sophia. Ma olin hirmul, ma olin loll ja tegin nii valesti. Mul on oma tegude eest väga piinlik. Olen tekitanud rohkem kahju kui kunagi kujutleda oleks osanud. Nüüd mõistan, et armastus ja tõde käivad kõrvuti. Võtan oma tegude üle täieliku vastutuse."