"Tegin ühe filmitöö. Õudne kauplemine käis, et kas üldse makstakse raha või mitte. Siis nad suure vaevaga leidsid midagi ja ma planeerisin kogu oma elu ümber, et neil oleks hästi," kirjutas Toompere. "Andsin endast parima, nagu alati. Viisin ennast konditsiooni, jätsin ära mitu olulist asja, lükkasin edasi mitu teist olulist asja, ja ikka seepärast, et kino tehakse. Lõpptulemusena näen, et kolmveerand mu panusest on lihtsalt kärpesse läind."

Näitleja on filmitegijate peale äärmiselt solvunud ning nende tegu pani meest mõtlema, kas ikka on mõtet ühiskonna hüvanguks pingutada, kui see lihtsalt külma kõhuga nö üldiseks hüvanguks prügikasti visatakse?

Kroonika andmetel jäi filmist välja üks Hendrik Toompere ja tema poja Hendrik Toompere juuniori stseen – isa ja poja vestlus. "Terviku huvides tuli valikuid teha,“ põhjendab filmi produtsent Maie Rosmann-Lill kärbet, kelle sõnul hakkas montaaži käigus kõik arenema ja film võttis oma nägu. Produtsendi sõnul said neil juba sama päeva õhtuks, mil vana Toompere Facebookis arvamust avaldas, asjad sõbralikult selgeks räägitud. "Meil oli personaalne kirjavahetus sel teemal. Usun, et tema postitus tuli hetkeemotsiooni ajel," räägib Maie.

Süsimusta huumoriga vüritsitatud tragikomöödia "Päevad, mis ajasid segadusse" tegevus toimub 90ndate teises pooles ja film jõuab kinodesse juba 8. aprillil. Filmi peategelane Allar liigub ühelt südasuviselt Eestimaa peolt teisele, põrkudes kokku üha värvikamate tegelaste ja segasemate juhtumitega. Pingelised ja jaburad sündmused panevad Allari oma elu üle tõsiselt järele mõtlema ning ees ootab pöörane eneseotsing Eesti üheksakümnendates.

Filmis teevad kaasa Hendrik Toompere Jr, Juhan Ulfsak, Jaanika Arum, Juss Haasma, Merlyn Uusküla, Liina Vahtrik, Taavi Eelmaa, Klaudia Tiitsmaa, Kait Kall, Kristjan Lüüs, Reimo Sagor, Hendrik Toompere, Merle Palmiste, Igor Maasik- Onu Bella, Rasmus Kaljujärv jpt. Režissööriks on Triin Ruumet.

Vaata treilerit!