Erki Savisaar kinnitas "Seitsmestele", et koos on oldud juba sügisest alates, kuid enamat ei soovinud eraelu kommenteerida, leides, et kui Gert soovib, siis kommenteerib ise.

Naine on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna, alates 2009 aastast on ta olnud korteriühistu esimees ja tegevjuht. Aastal 2016 asutas ta õigusteenust pakkuva firma ning on paljusid inimesi nõustanud sotsiaalvaldkonda puutuvatel teemadel. Aastal 2017 asutas naine mitmesuguseid koolitusi pakkuva firma ning esineb lektorina õigus-, pere- ja sotsiaalvaldkonda puutuvatel teemadel kogu Eestis. Ta kuulub ka Eesti naisjuristide liitu ja on KENA naiskogu juhatuse liige, selgub valimisliit Saarlane kodulehelt.

Aastaid Saaremaal elanud Gert Üprus-Sõnajalg on vanaema poolt Briti päritolu ning teda on nimetatud ka saarlaste Robin Hoodiks, kuna varasemalt on tegelenud palju heategevuse ja nõrgemate aitamisega.

Möödunud aastal astus naine Keskerakonda, ta on agaralt aidanud Erki kampaaniat teha. Gerdil on varasemast suhtest kolm last, Erki Savisaarel on pea 19. aastat kestnud abielust Margit Savisaarega kaks last, kirjutab TV3 uudisteportaal.