Bergmann saabus aasta tagasi Aafrikast Sierra Leonest tööreisilt ja sattus Merimetsa haiglasse, kus ta ootamatult suri. Mis haigus 51aastasele Bergmannile saatuslikuks sai, pole tänaseni teada.

Üksikkong rikkus tervise

1990. aastatel polnud Eestis avalikku üritust, kuhu ERA panga ja mitme kindlustusseltsi omanikku Bergmanni poleks kutsutud. Šikk mees oli alati kohal – hästi riides ja sportlik, ilus naine käevangus. Aastatel 1993–1999 oli Bergmann ka Eesti Suusaliidu president ning Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu võitudele innustaja.

Bergmanni sõber Jaak Kiiker avaldas arvamust, et ärimehe tervise rikkus vangla. Nimelt pandi Bergmann ilma kohtu otsuseta aastaks ajaks üksikkongi ja et sealt pääseda, oli mees nõus end süüdi tunnistama.

Bergmanniga koos kohtu all olnud Kiiker mõisteti hiljem kõigis süüdistusepisoodides õigeks. Euroopa Inimõiguste Kohus määras ka Bergmannile ebaseadusliku kinnihoidmise eest kahjutasu.

Mis on õnn?

Uue alguse või vähemalt unustamise lootis mees leida Aafrika päikese alt: "Aafrika kurnas Bergmanni ära, kuid ta oli ka seal uskumatult edukas, võrreldes teiste eesti õnneotsijatega," sõnas kinnisvaraärimees Raido Saar Kroonikale, üks neist, kes proovis kätt Sierra Leones.