EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul tekitab alanud juubeliaasta Eesti vastu suuremat huvi. „Juubeliaastal toimub Eestis ja mujal maailmas üle tuhande Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamisega seotud sündmuse. Ootame alanud aastaks Eestisse seetõttu tavapärasest enam väliskülalisi ja sünnipäevalised tuleb väärikalt vastu võtta,“ ütles Rohumaa.

“Kui suure sünnipäeva-aasta esimesel päeval tervitasime õhupallidega Eestisse saabujaid pisut personaalsemalt, siis edaspidi annab riiki saabujatele suurest juubeliaastast märku ka spetsiaalselt selleks valmistatud EV100 sümboolikaga tervitusväravad riiki sisenemise punktides,” selgitas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Kokku kerkivad väravad kümnesse Eestisse sisenemise punkti. Lisaks lennujaamale on juba valminud Tallinna sadama A-terminali tervitusväravad ning lõpetatud Iklas esimese maantee tervitusvärava paigaldustööd. Lähiajal valmivad tervitusväravad ka Valga ja Narva piiripunktides, Tallinna bussijaamas, sadama D-terminalis, 5. kai galeriis ning mais kruiisihooaja eel ka kruiisikail.

Mutso kinnitusel oodatakse Eestisse alanud juubeliaastal üle kahe miljoni välisturisti, kellest enamik just nende väravate kaudu Eestisse siseneb. „Nii saame kõigile väärikalt teada anda, et Eesti tähistab oma sajandat sünnipäeva ja kutsuda kõiki pidustustest osa saama,” ütles Mutso.

Väravad püsivad üleval kogu juubeliaasta ning sisaldavad üleskutset jagada oma külastusest pilte ja muljeid Eesti juubeliaastal sotsiaalmeedias. Android-telefonide kasutajatel on võimalus NFC-kiibi rakenduse abil väravates tutvuda ka 20 soovitusega, mida Eestis viibides külastada.