Läinud nädalal käis Gillard Indias esindusreisil. Kolmepäevase külaskäigu viimasel päeval põigati sisse ka Mahatma Gandhi memoriaali, legendaarsele India liidrile austust avaldama, kirjutab The Daily Mail.

Gandhi hauaplatsilt lahkudes oli peaminister ilmselt niivõrd liigutatud, et unustas jalge ette vaadata - naise kingakonts jäi muru sisse kinni ning kõrge külaline kukkus käpakile maha.

Hiljem peaminister vaid naeris tobedavõitu intsidendi peale ning ütles, et midagi pole teha, sest kontsad on paratamatult naispoliitiku jaoks üheks "tööalaste õnnetuste" ohuks. Soovituse peale saapaid kanda ütles peaminister, et Austraalia meedia teeks tema riietevaliku maatasa, kui ta seelikuga midagi muud peale kingade kannaks.

Austraalia peaministri Julia Gillardi jaoks oli see juba kolmas kord lähiajal kontsakingadega pahuksisse sattuda: jaanuaris toimunud Canberra pärismaalaste demonstratsioonil läks naisel kaduma sinine seemisnahast king ning kaks kuud tagasi astus peaminister Sydneys toimunud vastuvõtul lavale kõndides kingast välja.

Vaata pilte The Daily Mailist.