Tegemist on suure jalgpalli- ja muusikafestivaliga Art Football, millest võtavad osa 16 riigi artistidest ja kultuuriinimestest koosnevad jalgpallimeeskonnad ning muusikalised kollektiivid. Tänaõhtusel Sokolniki pargis toimuval vabaõhukontserdil astub teiste seas lavale ka Eesti esindus - Tanel Padar Blues Band.

Tanel Padar, kes lööb kaasa ka jalgpallimeeskonna rivistuses, ütleb, et oskab nüüd jalgpallurite ametist oluliselt paremini aru saada ja lugu pidada. “See on ikka meeletu töö, mis platsil tuleb ära teha. Sain eile kokkupõrkes ühe Hollandi mängijaga kergelt vigastada, kuid loodan homme Kasahstani vastu siiski väljakule joosta. Hollandlasel läks kurvemini – tema mängud on selleks korraks läbi. Tõsine hasart on sees ja hetkel tundub sportlik puhkus ning 30-kraadises kuumuses Moskva vabaõhulavadel antavad kontserdid ideaalse kooslusena.”

Eesti muusikute meeskonda kuuluvad teiste hulgas Raul Ukareda (Compromise Blue), Andres Ohu (Blind), Allan Muuk (TV3), Dmitri Kulikov (Aktuaalne Kaamera, ERR) DJ Yep, Cram (No Big Silence), Martti Mutli (The Hangin Brothers). Vastavalt reglemendile tohib iga riigi meeskonda kuuluda ka 2 endist jalgpallurit. Eesti meeskonnas teevad kaasa ekskoondislased Aivar Anniste ja Martin Kaalma.

23. maist 1. juunini toimuvast festivaliga ning seal toimuvaga saab lähemalt tutvuda kodulehel www.art-football.ru