"Oleme müüki panemas oma kodu, paari aasta pärast 100-aastaseks saava Käspre talu Lindi kalurikülas Pärnumaal, Romantiliseks Rannateeks ristitud rannikul, "Costa del Audrus"," teatab Jüri abikaasa Ilona sotsiaalmeedia vahendusel. "Võta julgelt ühendust, kui on soov tiksuda loodusega ühes rütmis, kevadel kuulata kurgede kluuksumist ja luikede laulu, tuua ämbriga räime otse paadist, suvel supelda meres ja lustida Meie Küla Peol, sügisel jälgida, kuidas tuhanded sookured lendavad kõrvulukustava kisaga üle maja Egiptimaale ja korjata seeni ümberkaudsetest metsadest. Aastavahetusel selge ilmaga imetleda terrassilt, kuidas kogu silmapiir üle mere plingib ja sädeleb Pärnu ilutulestikes ning varahommikuti vaadata, kuidas päike tõuseb suure kettana merest," esitab ta ahvatleva loetelu taluga kaasas käivast silmailust.

"Kodu on kindlasti emotsioon, kuid praktilist ka – kõrgete lagedega palkmaja, kui see ei ole pieteeditundetult üle tuunitud, kestab sajandeid ja ei muutu ka 30 aasta pärast ajast ja arust elamiseks. Sisekujunduse saab ju alati teha oma maitse järgi. Käspre on olnud Eesti kauneim maakodu, valla kauneim talu, põneva ajalooga kodu. Ja eriline kodu otsib erilisi inimesi," kirjutab ta, lisades juurde, et kõnealune postitus on seda enam väärtuslik, et kinnisvaraportaalidesse on neil see plaanis üles panna alles sügisel.

Kõik postituses kirjutatu on sulatõsi, ka Kroonika ise on kõnealuse talu haruldast atmosfääri nautimas käinud, kui majaperemees Jüri meid 2007.aastal külla kutsus (loe SIIT). 2001.aastal talu ostnuna jutustas ta meelsasti sellest, kuidas majaga kaasa tulnud kummituse maha rahustas ning maatöödega end vormis hoiab. "Istun siin päikese käes rahus ja vaikuses ning vaatan merd ja selle taga paistvat Pärnut. Ma ei teadnud linnas elades suurt midagi kuufaasidest, tuulesuundadest, linnulaulust ja aastaaegadest. Siin on kõik olemas. Näed esimest kuldnokka, pääsukest, linavästrikku, tärkavaid lilli. Linnas neid ei märka. Maal muretsed, et ploome sel aastal ei tule, aga see-eest on võimas õunasaak. Käspre on hea auraga paik. Siia esimest korda sattudes tundus see kohe õige koht olevat," jutustas ta toona Sven Haljandile antud intervjuus.