Aprillis mõisteti Cosby süüdi 2004. aastal Andrea Constandi uimastamises ja ära kasutamises, selle eest tuleb tal eilse otsuse järgi kinni istuda kolm kuni kümme aastat.

Bill Cosby departs the Montgomery County Courthouse in handcuffs after being sentenced in his sexual assault trial on September 25, 2018 in Norristown

Cosby eestkõneleja Andrew Wyatt ütles pärast eilset otsust, et tegemist on kõige rassistlikuma ja seksistlikuma kohtuprotsessiga USA ajaloos. "Härra Cosby teab, et Jumal jälgib teda ja tema teab, et need kõik on valed," on Wyatt kindel Cosby süütuses.

Kohtus keeldus Cosby midagi rääkimast. Peale vanglakaristuse tuleb tal maksta ka 25 000 USA dollari suurune trahv ning tema tasuda jäävad ka kohtukulud.

Cosby abikaasa Camille, kellega ta on olnud koos 54 aastat, kohtusse meest toetama ei tulnud.

Kuid kohal olid mitmed Cosby süüdistajad, kelle juhtumid pole kohtuni jõudnud või ei jõuagi. Kohtusaalis oli ka Constand, kelle näol oli pärast kohtuotsust suur naeratus. Kohtule esitatud kirjas kirjeldas ta väga siiralt, kuidas 14 aastat tagasi juhtunu suudab tema elu mõjutada veel praegugi. "Ma olen keskealine naine, kes ei suuda terveneda ja edasi liikuda, ning ma olen olnud kinni selles samas mustris terve täiskasvanuea," seisis kirjas.

Constand läks esmakordselt süüdistusega politseisse juba 2005. aastal, ning sellest saati on vähemalt 60 naist Cosbyt erinevates seksuaalkuritegudes süüdistanud. Kuid eilne kohtuotsus on neist alles esimene, mis koomiku reaalselt vangi saadab.

People walk by the Star of actor Bill Cosby on the Walk of Fame in Los Angeles