FOTOD: Ingrid Peek õppis Hiina teemajas õnneküpsiseid tegema

 (3)
FOTOD: Ingrid Peek õppis Hiina teemajas õnneküpsiseid tegema
Foto: Erakogu

"Tekstid, mis õnneküpsiste sisse panime, olid tõeliselt toredad. Kõige enam meeldis mulle "Aita ennast ise, siis aitab sind ka jumal"," räägib saate "Hallo, Kosmos!" juht Ingrid Peek, kes käis restoranis Cha Dao õnneküpsiste valmistamist õppimas ja uuris tekste, mida küpsiste sisse sätitakse.

Ingrid Peek, kes igal pühapäeval otsib koos põnevate külalistega Raadio 2 eetris müstilistele teemadele vastuseid, oli nõus katsetama, kas õnn mahub ka küpsise sisse.

Restoranis Cha Dao räägiti, et õnneküpsised said hoopis alguse Kyotost, Jaapanist ja immigrandid viisid selle toreda traditsiooni laia maailma. Lisaks jagati ka õnneküpsiste retsepti.

Kuidas teha õnneküpsiseid?

Retsept:

3 muna

45 g margariin või või

70 g nisujahu

65 g vanillisuhkur

55 g suhkur

Munad tuleb lahti kloppida, või tuleb sulatada ja kõik komponendid omavahel segada. Ahjus tuleb küpsetada 220 kraadiga pruuniks.

"Kõige raskem oli tuliseid küpsiseid ümbrikuks kokku keerata," muljetas Ingrid. Milline oli Ingridi lemmikuim lause, mille ta küpsise sisse sättis? "Kõige vahvam oli "Aita ennast ise, siis aitab sind ka jumal"," ütleb Ingrid.

VAATA FOTOSID:

Cha Dao teemeister Etker Jõeleht on Ingridi külaliseks juba sel pühapäeval kell 14 algavas Raadio 2 saates "Hallo, Kosmos!", kus ta räägib hiina teetraditsioonist ja idamaistest võitluskunstidest läbi aastakümnete pikkuse isikliku kogemuse.