Teenistus leidis aset Kaunite Kunstide Palees (kus jäetakse sageli hüvasti kuulsate kunstiinimestega), kus oli kohal ka García Márquezi tuhk, mis oli kõikide lähedaste ja kaugete leinajate jaoks avalikuks hüvastijätuks välja toodud. Tseremoonia algas Mehhiko ja Colombia presidentide Enrique Pena Nieto ja Juan Manuel Santose auseisakuga kirjaniku tuha kõrval. Kohal olid ka kirjaniku lesk Mercedes Barcha ja nendepojad Rodrigo ja Gonzalo.

Kirjaniku urn oli kaunistatud kollaste lilleõitega, mis olid tema lemmikud. Ka lendlesid kõikjal kollased paberist liblikad, kes on kirjaniku sümboliks.

"Ta oli suum kolumblane, kes eales elanud," sõnas Santos BBC-le antud intervjuus. "Maailm tunneb Colombiat läbi Gabriel García Marquezi. Ta esindas mitmeti seda, mis Colombia on. Tema maagiline realism pole - nagu ta on isegi öelnud - mingi leiutis. See on Colombia kirjeldus."

Nädalavahetusel peeti kirjaniku auks mälestusteenistus ka tema sünni- ja kodulinnas Aracatacas, mis oli ka tema kuulsaima teose "Sada aastat üksildust" tegevuste sündmuspaiga Macondo linna idee algeks.

Kirjanik suri läinud neljapäeval, olles 87-aastane.