Keskerakonna teatel külastas Hundisilma lahtiste uste päeva ligi 5000 inimest. "Külalised tulid heade soovidega kohale üle Eesti Saaremaast Valgamaani. Tuldi pere- ja sõpruskondadega, et Edgar Savisaarele jõudu ning tervist soovida," teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Enne kella kümmet hommikul hakkasid Hundisilmale saabuma esimesed inimesed, kes tegelesid suurürituse ettevalmistustöödega – püstitati laudu, millelt inimesi toitlustada, ja tehti veel viimaseid rehatõmbeid. Talu peremees sõitis platsil ringi ja hoidis toimuval silma peal.

Saabusid ka esimesed külastajad – üks naabrinaine tõi Savisaarele külakostiks looduslikke vitamiine ehk jõhvikaid. Keskerakonna juhi ürituselt ei puudu ka paar päeva tagasi EKRE meeleavalduse esiridades liikunud Neeme Lall ja Joel Steinfeldt, kel seekord kaasas tänasesse päeva sobituvad plakatid.
Keskpäevaks oli kohale jõudnud mitu bussitäit inimesi, kes Hundisilmal üheskoos ringi uudistasid, fotojäädvustusi tegid, Neeme Lalliga maalisid ja tantsu vihtusid, süüdatud oli ka lõke. Delfi fotograafi õhust tehtud kaadritelt on hästi näha, kui paljude autode ja bussidega Hundisilmale kohale tuldi.

Poole ühe paiku oli busse ja autosid juba sedavõrd palju, et Hundisilmast mööda sõitma enam ei mahtunud. "Siin on kümneid busse ja väga palju rahvast, liiklus seisab ja internet on ülekoormatud," kirjeldas sündmuspaigal viibiv Delfi fotograaf.

Hundisilmal kohal viibiv Delfi toimetaja Ragnar Teeveer rääkis, et inimesi on kohale tulnud sadu – ilmselt rohkem kui keegi oodata oskas – ja tee Hundisilma talu juures on mõlemas suunas vähemalt poole kilomeetri ulatuses täis pargitud.

Ühel hetkel muutus ka majja tunglev rahvamass sedavõrd suureks, et enam ei tahetud inimesi sisse lubada. Selle asemel teatati, et Edgar tuleb ise välja rahvast tervitama, mida ta pärast pooletunnist oodata laskmist kella 13 ajal tegigi. „Seejärel moodustas rahvamass kaootilise järjekorra. Neile öeldi, et kõik saavad sisse minna, aga käidagu kiiresti, sest muidu ei jõua kõik tuppa vaadata,“ sõnas Teeveer, kelle sõnul jätkus tunglemine majja pääsemise nimel ka kella 14 ajal.

Kohapeal pakutakse ka suppi, aga nagu maja juures, on ka supileti juures meeletu järjekord. Esines lembelaulik Sulo ja ilmselt astub hiljem lavale ka Erich Krieger, kes varem juba välja reklaamiti, aga keda pole veel näha olnud. Küll on juba kohal keskerakondlased Viktor Vassiljev, Märt Sults, Lauri Laasi ja Priit Toobal. Viimane proovis kätt giidiametis. Vaata videost!

Kella poole nelja ajal tuli Savisaar koos saatjaskonnaga taas välja, kuna algas maagiline puhastav riitus. Kohal oli nimelt Tallinna Jaani kiriku koguduse õpetaja Jaan Tammsalu, kes asus Hundisilma talu sissetunginud halbadest energiatest vabastama. Seejärel pühitses kirikuõpetaja puhtaks saanud Hundisilma talu uuesti sisse. Seda kõike võisid külalised aia tagant jälgida.

"Tooge kaasa positiivne energia, mis siit talust kapo poolt ära viidi!" kutsus Edgar Savisaar täna kell12-16 kõiki huvilisi Hundisilma tallu, vahendas Pealinn. Külalisi kostitakse supiga ning lauluga, vastu oodatakse positiivset meeleolu ja häid soove, sest pärast kapo läbiotsimist on Savisaarel olnud raske ja ebamugav kodus olla. "Mis muud see oli, kui mitte Hundisilma rüvetamine," teatas ta.