Kas keegi nägi?

Hannah räägib Publikule, kuidas ta sõitis läinud pühapäeval kauni ja päikeselise ilmaga Neerutisse.

"Puhas ja kosutav maaõhk ja pesa punuvad kurepaarid. Tärkavad lumikellukesed ja pungas saarepuud... Värsked traktorijäljed, mis viivad otse meie viinaköögini, kust avaneb pilt ... Terve punane telliskivi sein oli ära varastatud!"

Hannah kirjeldab, et ühes seinas laiutas suur ümmargune auk, teine sein oli sootuks ära viidud ja uus hunnik kive järgmiseks korraks ootele pandud.

Kas lugejate seas leidub mõni inimene, kes sattus vargusele peale?

Juba teine kuritegu

Hannahit on viimasel ajal pidevalt vargad kimbutanud. 13. aprilli hommikul avastas ta, et kodutänavas Nõmmel oli segi pekstud ligi 14 autot. "Alguses avastasin oma koduhoovist pooleks murtud kojamehe. See ei kuulunud minu autole, vaid sellega oli puruks visatud minu auto tagaluuk. Võtsin vaatluse alla oma kodutänava, et tuvastada, milliselt autolt too sama kojamees siis jõhralt ära oli rebitud."

Hannah kirjeldab, et maja-maja haaval nägi ta murtud peeglitega autosid, jalgadega läbipekstud autokülgesid… "Kaheksal autol puudusid peeglid, lumehangedes olid katkised autode osad, prügikastid ümber lükatud… Ühelainsal tänaval, turvalisel kodutänaval."

Lauljatar kirjeldab, et kõne politseisse tõi uskumatu reaalsuse – öö ja päeva jooksul on samalt tänavalt registreeritud 14 teadet vandalismist. "Murtud kojamees oli rebitud minu ülejärgmise naabri auto küljest, ka seda autot oli korralikult kuritarvitatud."

Hetkel uurib asja politsei.