Lõuna-Aafrika Vabariigi "Beckhamiteks" hüütud piltilusa paari tragöödia on vapustanud paljusid, eriti kuna esimese jalaprotseesidega tavaliste jooksjatega võistelda suutev Pistoriust on alati ümbritsenud kangelase aupaiste.

Pistoriuse tüdruksõber Reeva, kes arvati ajakirja FHM poolt eelmise aasta 100 seksikaima Lõuna-Aafrika Vabariigi naise hulka, sündis Kaplinnas ning elas lapse ja neiuna Lõuna-Aafrikas Port Elizabethis. Sealsamas linnas käis Steenkamp ka ülikoolis, kus õppis juurat. Viimased paar aastat tegeles naine aktiivselt ka sellega, et saaks 30. eluaastaks advokaadina tegutsema hakata, saame teada Wikipediast.

14-aastasena modellindusse sööstnud Steenkamp oli Lõuna-Aafrikas väga nõutud, olles nii kosmeetikagigandi Avon reklaamnägu kui ka figureerides sagedasti mitmetes teistes kohalikes reklaamides ja kampaaniates. Ka tegi naine väiksemaid rolle telesaadetes ja plaanis osaleda ka ühes uues tõsielusarjas - saatuslikul kombel pidi ta just sel nädalavahetusel osalema seiklussaates "Tropika Island of Treasure" ("Troopiline aarete saar"). Saate kodulehel ripub eilsest üleval ka kaastundeavaldus modelli lähedastele.

Avoni kodulehel seisvas tutvustuses kirjeldatakse Steenkampi kui kirglikku autofanatti, kellele meeldib süüa teha, raamatuid lugeda ja sõprade ning perega koos veeta.

The Guardiani vahendusel kirjeldab tapetud modelli agent teda kui täielikku inglit: "Ta oli maailma kõige armsam ja lahkem inimene. See on täielik šokk. Teda ootas ees suur tulevik. Ta oli andekas ja tark noor naine. See on meile kõigile suur kaotus."

Steenkamp ise ütleb enda kohta oma Twitteri-kontol "LAVi modell, kaanetüdruk, "Tropika Island of Treasure" staarosaline, juura lõpetanu, jumala laps".

Eriti kõhe on tema Twitteri säutsatusi lugeda nüüd, kus naist enam meie seas ei ole - eriti päev enne surma tehtud postitusi, kus armunud naine avaldab halba aimamata suurt heameelt tema jaoks saatuslikuks kujuneva valentinipäeva saabumise pärast. "Mis üllatus teil oma armastatu jaoks homme plaanis on???" küsis elevil Steenkamp oma üleeilses postituses.

Spekuleeritakse, et kogu juhtum võiski olla üks kohutavalt viltu läinud valentinipäeva üllatus, kuigi tunnistajate järjest üleskerkivad ütlused süvendavad kahtlust, kas amputeeritud jalgadega supersportlane siiski süüst puhas on...