Humoorika The Tomahook Brothers kontserdiga sisse juhatatud ning Lennart Meri kõnega ametlikult avatud festivali algus oli ehk veidi eestlaslikult jahe. Ehk ei olnud ka töönädala lõpus kõik naljaninad end veel huumorilainele jõudnud sättida, ent kl 19 alanud dr Viktor Vassiljevi live-show, mida aitas ohjes hoida ja üle piiride tõugata Indrek Vaheoja, meelitas kuulama juba märksa suurema hulga publikut, kes ka esimese tõelisema naljadoosi kätte said, sest puutumata ei jäänud ei tškrad, alkoholiteema ega mitmed eluliselt tähtsad terviseprobleemidki.

Mida minutid edasi, seda enam oli selge, et muusikalist vahepala pakkuva Kurjami ajaks on kohal juba kenake hulk inimesi: Juss Haasmaa saabus koos lastega, Mait Malmsten, Liina Tennosaar, Ago Anderson ning mitmed teised tuntud inimesed saabusid perega või ilma, et osa saada naljast, mida igapäevaselt kipub meie elus väheks jääma.

Omalaadset vaatemängu pakkus ka Jan Uuspõllu kehstatud tädi Horror ning Indrek Ditmanni mängitud onu Veiko, kes seni pigem raadiokuulajaid rõõmustanud mölaga saates "Laupäeva hommik". Neid kaht nähes ei kohkutud tagasi ka pildile paluma ning juba olidki selle ürituse maskotid sündinud, kes kaamerate ees üle võlli huumoriga lisaks televaatajatele ka kohalolijaid naerutasid. "Kust küll Jan need kingad sai," imestasid mõnedki naised kentsaka paari planeerimata taidlust vaadates.

Kuna ükski pildikaader ei saaks edasi anda head nalja, mida sel nädalavahetusel jagatakse Luigel ohtrasti, vaata hoopis allolevast videost veidi Dr Vassiljevi etteastet ning kiika ülalolevatelt piltidelt, kelle esimesel mõnel tunnil juba pildile püüdsime.


Kolme päeva jooksul sõidab Tallinnast Luigele tasuta festivalibuss, mis toob publiku Vene kultuurikeskuse (Mere pst 5) eest otse väravasse. Väljumised: reedel, 8. juunil kell 19:00, 20:00 ja 21:00; laupäeval, 9. juunil kell 13:00, 14:00 ja 15:00 ning pühapäeval, 10. juuni kell 11:00, 12:00 ja 13:00. Reedel ja laupäeval sõidavad ööbussid festivali väravast tagasi Tallinna kesklinna kell 00:00, 01:00 ja 02:00.

Kolme päeva jooksul näeb neljal laval pooltsada tuntud Eesti näitlejat, koomikut, muusikut, luuletajat ja mustkunstnikku. Täpse ajakava leiab festivali kodulehelt www.luigenokk.ee. Piletid on müügil Piletilevis ja kohapeal.