Kes on Pamela Anderson?

1. juulil 1967 Kanadas sündinud Anderson alustas oma karjääri modellina, poseerides esialgu õllefirma Labatt reklaamides. Hiljem jõudis nooruke Anderson ka arvukatele Playboy kaantele.

Näitlemisega alustas naine komöödiasarjas "Kodu korda", kuid laiema tuntuse kogus "Rannavalves", kus tema karakter lõi lained ülemaailmse seksisümbolina. Lisaks näitlemisele seisab naine aktiivselt loomade õiguste eest ja on kaasa teinud kahes "Tantsud tähtedega" hooajas.

Varasem elukäik ja modellindus

Keskklassi perekonda sündinud Anderson asus peale keskkooli tööle treenerina. Treeneritöö lõppes, kui neiu sai pakkumise hakata õllefirma Labatt reklaamnäoks.
Varsti peale reklaaminduses alustamist sai Anderson pakkumise tuntud meesteajakirjalt Playboy, mille kaanel ta mitmeid kordi poseerinud on.


Elu teleekraanidel

"Kodu kordast" "Rannavalvesse"

Andersoni tähelend modellinna jõudis üsna pea televisiooni, kus ta 1991. aastal sarjas "Kodu korda" oma esimese suurema rolli tegi.

Rolliga komöödiasarjas äratas naine tähelepanu "Rannavalve" tegijates, kes talle kohe pilkupüüdva blondi C. J Parkeri rolli pakkusid. Enne Andersoni oli "Rannavalve" vaid poolpaljaid kaadreid täis videomontaaž, kuid tänu naise lopsakale figuurile tõusis Malibu vetelpäästjate elu kajastav ekraaniteos rahvusvaheliselt hinnatud sarjaks.

Foto: Scanpix

Andersoni meeletu edu "Rannavalves" ei taganud talle vedamist järgmistes projektides. Vaatamata massilisele kajastatusele, kaasaarvatud naise ilmumised seksikalt liibuvates riietes, pälvis ta rolliga "Barb Wire'is" nii kriitikute kui ka publiku halvakspanu.

Foto: Scanpix

"V.I.P."

Anderson naasis teleekraanidele alles 90ndate lõpus, mil ta kehastas sarjas "V.I.P" ihukaitseagentuuri esindajat. "Rannavalvega" võrreldamatu "V.I.P" oli piisavalt edukas, et pidada vastu neli hooaega.

"Stripperella" ja "Stacked

Seksisümbolina ilma teinud kaunitar kasutas imagot ära ka 2003. aastal, mil ta andis hääle rollile animakomöödias "Stripperella". Peale viimase lõppu jätkas näitleja sarjas "Sacked", kus ta mängis raamatupoodi tööle võetud endist lõbutüdrukut.

Foto: Scanpix

"Borat"

Aastal 2008 jõudis Anderson leheveergudele tänu oma rollile "Boratis". Filmis röövitud Anderson kehastas iseennast, mis pani publiku arutlema, kas naise ilmumine filmis oli planeeritud või mitte. Hiljem nomineeriti film Kuldgloobusele.

Abielud ja eraelu

1995. aastal alanud abielu Tommy Leega pälvis järjepidevalt meedia tähelepanu. Kahe lapse vanemad Anderson ja Lee sattusid internetiavarustesse mesinädalatel jäädvustatud kaadritega iniimvahekorrast. Abielu lõppes 1998. aastal, mil Lee arreteeriti vägivaldse käitumise tõttu.

Järgnes abielu räppar Kid Rockiga, mis leidis lõpu peale Andersoni raseduse katkemist.

Peale 2006. aasta lahutust abiellus "Rannavalve" kaunitar Rick Salomoniga, kes oli Paris Hiltoni partner 2003. aastal lahvatanud koduse seksvideo skandaalis. Paar lahutas vaid mõned kuud peale pulmi, abielludes seejärel uuesti 2014. aasta jaanuaris. Ka viimane abielu jõudis vaid pool aastat hiljem lahutuseni.

Selle aasta alguses tüüris Anderson abieluranda endise peika Jon Petersiga, kellega oldi koos ka 20ndate eluaastete alguses. Vaid kaksteist päeva hiljem teatas näitleja, et paar veedab aega lahus, et panna paika ootused nii elule kui teineteisele.

2002. aastal avaldas Anderson avalikkusele, et põeb C-hepatiiti, mille sai tätoveerimisnõelast, mida jagas Leega. 2015. aasta novembris teatas näitleja, et on viiruslikust maksapõletikust paranenud.

Kogu elu vegetaarlane olnud, seisab Anderson aktiivselt karusnaha ja muude loomsete toodete kasutamise vastu organisatsioonis PETA.

Foto: Scanpix