Oskar Lutsu huumoripreemiat annab välja Jõgeva valla asutus Palamuse Kultuur koostöös Jõgeva vallavalitsusega. Laureaadile üle antav summa koguneb suuresti huumorisõprade – üksikisikute ja asutuste-ettevõtete – annetustest, seepärast on preemiasumma igal aastal erinev.

Tänavu saadi kokku 4390,40 eurot ning see summa on juba kantud näitleja pangaarvele. Jõgeva vallavanem Tiit Lääne andis Argo Aadlile traditsiooniliste kingitustena üle ahjuroobi ja Ahti Seppeti taiese, mis kujutab kolmveerandit õuna. Ahjuroop läks kohe käiku, sest Aadli pidi näitama, kuidas tal Tootsi moodi palvetamine välja tuleb. Vallavanem Tiit Lääne ja Palamuse muuseumi pedagoog Aili Kalavus „lõid“ põlvitava Aadli huumoripreemia laureaadiks.

Argo Aadli on rahvast kõige rohkem naerutanud miilitsamees Jüri Kessnerina teleseriaalist „ENSV“ ja rahvatantsuhuvilise postiljoni Herbert Vinguna. Aadli ise end siiski eriliseks koomikuks ei pea, möönis vaid, et mingi huumoritunnetus on tal ilmselt olemas, stiilitaju ja maitse ka. Huumoripreemia saamise kohta ütles Aadli, et ta ei tee oma tööd tunnustuse pärast, aga kui tema tegemisi on märgatud ja need kellelegi korda lähevad, on tal hea meel.

Peale laureaadi tunnustatakse huumoripreemia üleandmisel ka annetajad. Neile mõeldud tänumeene omanikeks said tänavu staažikad annetajad Anne ja Villu Reiljan. Huumoripreemia üleandmisüritust juhtis ja laureaati küsitles Ivar Vinkmann.