Prints Williami ja tema kallima Catherine Middletoni kaheksa aastat kestnud suhe jõudis lõpuks ometi kauaoodatud punkti - paar on kihlunud ning eeloleval kevad-suvel toimub uhke pulmapidu.

"Ma planeerisin seda juba ammu, kuid nagu paljud mehed teavad, vajab selline samm suurt julgust. Olen kihlumisest igasuguseid hirmsaid lugusid kuulnud, kuid minu käepalumine läks õnneks väga hästi;" rääkis õnnest särav William ajakirjanikele antud intervjuus.

Prints soovis oma elu tähtsaimal päeval meeles pidada ka varalahkunud ema ja nii libistas ta oma kallima sõrme "rahva printsessi" hüüdnime kandnud Diana sõrmuse.

"Jah, see sõrmus kuulus Dianale. Mõtlesin, et selline asi on sobilik, sest mu ema ei saa kahjuks meiega seda rõõmsat hetke enam jagada. See on viis, kuidas hoiame teda enda lähedal... Sellel sõrmusel on minu jaoks väga suur tähendus. Minu ja Catherine'i suhe ei purune kunagi ja oleme koos elu lõpuni," lubas noor mees.

Värske printsessi elu muutub aga õige pea ja päris suured elumuutused on ees ka Catherine'i vanematel. Middletoni hakkab igal sammul saatma ihukaitsja ja politsei asub ööpäevaringsesse valvesse ka naise vanemate maja juures.

Pulmapidu planeeritakse eelolevasse kevad-suvesse ja suursündmus toimub Londonis. Kuningakojas sahistatakse, et tegu saab olema "säästupulmadega", sest riigi kehv majanduslik olukord priiskamist ei luba.

Prints Williami kihlumise üle tunneb siirast rõõmu ka kuninganna Elizabeth II. Peiu isa prints Charles kommenteeris sündmust aga lühidalt: oli juba ka aeg.

Elegantne ja kaunis Kate, kes nüüdsest oma hüüdnime enam kasutada ei või, on kuningakoja meelest unistuste minia. Juba aastaid on teda võrreldud printsess Dianaga, kelle malbe sarm rahvast sügavalt võlus.
"Ta on nagu üks meie hulgast, rahva printsess. Nii ilus, naturaalne ja maalähedane," kirjutab väljaanne Sky News.